Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREMIJER NE KOMUNICIRA S UČITELJIMA!


TO JE KAO U ROMANU!


Sindikat učitelja provodi štrajk u osnovnim i srednjim školama, po županijama, tražeći koeficijent za plaću 6,11. No kada je štraj počeo premijer Plenković ponudio im je od naredne godine povišicu plaće, ne samo učiteljima već za sve javne službenike za 6,12 %. I očekivao je da će učitelji štrajk prekinuti. No učitelji ne žele povišicu od 6,12 posto, oni žele plaću sa koneficijentom 6,11 . I štrajk se odvija u po tri četiri, županije u RH svaki dan.



Nakon javno izrečene povišice premijer Plenković je - prestao komunicirati sa sindikatom učitelja. Oni su tražili koeficijent, on je ponudio postotak. Začuđujuće je da premijer odluči ne komunicirati s predstavnicima nekog granskog kolektiva. To je kao u romanu. I onda su predstavnici sindikata učitelja održali konferenciju za novinare pred Muzejem prekinutih veza te naglasili da to čine zato što je premijer Plenković s njima prestao komunicirati. No to ništa nije pomoglo. Premijer je doduše imao u međuvremenu i drugih poslova u Bruxellesu, ali s učiteljima nije izmijenio ni riječi. Bez komunikacije nema ni dogovora ni napretka- to premijer zna. Ali - šuti.
Treba li netko iz Sindikata premijeru poslati taksijem buket ruža različitih boja? Bili ga to odobrovoljilo da razgovara sa sindikalnim predstavnicima učitelja? A kada bi ga predsjednica Europske komisije Ursula fon der Layn nadugačko pogledala u oči i zamolila ga ljupkim osmjehom da komunicira sa predstavnicima sindikata učitelja, bi li to imalo utjecaja na premijera i odluku da stupi u vezu sa sindikatima?




No u svakom slučaju sindikat učitelja u srijedu 23. 10. planira pressicu na Markovu trgu. Premijer Plenković jedan dan šutnju mora prekinuti i početi govoriti. Možda baš u srijedu.
Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 22.10.2019. u 14:02 sati.