Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Ne nasjedajte na lažne pozive


Zvoni mi danas mobitel oko 17 sati, sa druge strane čujem ljutiti glas i razgovor krene ovako:
- Skini mi se sa WIFI mreže
- Kakve tvoje WIFI mreže kada ja imam svoj internet?
- Ti si na mojoj mreži i koristiš moj internet i WIFI. Vidjeo sam u postavkama da si ti na mojoj mreži i otuda imam tvoj broj i tako te zovem.
- Nemoguće da sam na tvojoj mreži kada godinama imam svoju mrežu i svoj internet i nedavno mi je uveden svjetlovod i preko njega sam priključen sa svojom lozinkom.
- Isključi se već jednom s moga WIFI-ja, ljutito će on.
- A tko si ti zapravo? S kime pričam pa da znam o čemu se radi, pade meni na pamet da napokon ja počnem pitati.
Na moje inzistiranje da se predstavi, veza je prekinuta.

Kako sam odmarao od dana na moru, u prvi sam tren sve shvatio ozbiljno. Ne želeći se zamjerati susjedima, ako je nesporazum u pitanju, ipak sam svratio do susjeda pitati da li oni možda imaju problem s mojom vezom. Nitko pojma nema o čemu je riječ.
Kada sam se vratio doma, za zlu ne trebalo, ipak sam nazvao HT dali imaju kakvo saznanje i mogu li imati problema. A tko će ga znati, da nije instalater možda pogriješio kada mi je spajao svjetlovod. Jasno da su rekli da mogu biti miran. Nazvao sam i bonbon jer imam mob kod njih prijavljen. Odgovor isti, možete biti mirni.
Tek nakon svega, vrag mi nije dao mira da ipak nazovem broj sa kojeg sam pozvan. Nema broja, privatni poziv! Ipak sam pokušao nazvati no veza nije uspostavljena nakon kratkog poziva sam prekinuo zvanje.
Sada se mislim da nisam možda upao u kakav poziv od one vrste koji vam skidaju lovu s mobitela. Nadam se da neću imati problema.
Kako je lako uhvatiti čovjeka na prepad!

Ne nasjedajte na ovakve pozive!




Post je objavljen 21.10.2019. u 23:13 sati.