Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MILANOVIĆ ŽELI BESPLATNU MEDIJSKU POZORNOST !


PREDSJEDNICA JE DUŽNOSNICA RH , A MILANOVIĆ GRAĐANIN !

Zoran Milanović je došao na ideju kako bi efikasno s javnošću komunicirano svoju predsjedničku kampanju. Zato je u svojstvu kandidata za predsjednika poručio predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović preko društvenih mreža da nju kao kandidatkinju za još jedan predsjednički mandate, poziva na sučeljavanje. Zajedničko Milanoviću i Kolindi Grabar Kitarović je jedino to što su oboje objavili kandidature za predsjednika države Hrvatske na izborima koji predstoje potkraj godine . No ništa im drugo nije zajedničko.



Objava predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović 2. 10. 2019. u Matici hrvatskoj , da se kandidira za drugi predsjednički mandat. Fotka M.Zouhar Zec

Kolinda Grabar Kitarović je dužnosnica RH, a Milanović je građanin kandidat za predsjednika. Previše bi bilo profano da se aktualna predsjednica RH odazove građaninu na poziv za sučeljavanje. Milanović je bio premijer prije nekoliko godina, bio je šef Vlade RH donosio premijerske odluke za državu Hrvatsku. No danas nije ništa osim građanina RH, pa aktualna predsjednica nema ni pravo ni obvezu odazvati se na njegovu ponudu.
Margareta Zouhar Zec




VIJEĆE ŽENA SVJETSKIH VOĐA i ŽENE UN-a


Izvor Internet stranica Predsjednica RH : Prenosim informaciju od 26. rujna 2019. kada je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović organizirala događaj „Borci za generacijsku jednakost – žene svjetski vođe“ („Champions for Generation Equality – Women Leaders of the World“) u suradnji s UN Women na tlu Amerike. kao predsjedavajuća Vijeća žena svjetskih vođa, izrazila je zadovoljstvo početkom suradnje Vijeća žena svjetskih vođa i UN Women, čiji je zajednički prioritet ostvarivanje ženskih prava za jednaku budućnost.
Kazala je kako u Hrvatskoj, pogotovo u posljednjih pet godina, žene obnašaju neke od najvažnijih državnih dužnosti, a da se i generalno može zaključiti kako je u određenim segmentima te u određenim zemljama i dijelovima svijeta postignut napredak po pitanju ravnopravnosti spolova. Unatoč tome, potrebno je nastaviti raditi na postizanju ravnoteže spolova u političkoj zastupljenosti žena na svim razinama, dodala je.

„Moramo poticati žene kako bi se što više uključile i postale pokretačice promjena. Treba krenuti od promjena u načinu razmišljanja – moramo izgraditi političku kulturu pogodnu za ravnopravno sudjelovanje žena. Njegujte ambiciju i prestanite govoriti našim djevojkama što mogu, a što ne mogu“, istaknula je.

„Zahvaljujem predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i Vijeću žena svjetskih vođa na današnjem pokretanju suradnje koja donosi novi zamah osnaživanju žena i djevojčica. Ova međunarodna mreža bivših i sadašnjih žena poglavarica država i vlada, zajedno s još 282 predvodnice, daje svoj glas, utjecaj i moć našoj kampanji za ostvarivanje prava žena za jednaku budućnost. One sve uistinu predvode napore za postizanje jednakosti među generacijama, podsjećaju druge na postavljanje prioriteta i nastoje ženama osigurati jednak pristup i iste mogućnosti koje imaju muškarci“, poručila je Phuzile Mlambo-Ngucka, izvršna direktorica UN Women, s kojom se predsjednica Grabar-Kitarović prethodno sastala.




Svoje prigodno obraćanje Predsjednica je zaključila pozivom ženama da budu samosvjesne, čvrste, hrabre, uporne i odlučne na putu kojeg su izabrale, te okružene samo onima koji ih mogu pratiti i ne uspijevaju obeshrabriti.




Post je objavljen 17.10.2019. u 09:57 sati.