Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magneto

Marketing

U mojoj ulici ne prodaje se trava

ne prodaje se dim... lalala nešto, ne znam sjeća li se itko više te pjesme
U sveopčem ludilu betonizacije Splita u mojoj ulici proteže se preko pet portuna ležećih zgrada lijepi, veliki park u kojem raste jedna velika agava i koji na maloj površini broji preko 20-ak stabala, jedan hrast, a ostali su nezaraženi marjanskim kukcima, borovi.
Park se uredno održava, redovito se kosi trava, neki od stanara su ispod prozora posadili ružmarine, lovore, ruže i lavande, doduše ona stvarno redovito propada, nešto joj tu ne odgovara, pa se zainatila.
Ima nešto klupica po urednoj stazici, psima je zabranjen pristup i za nevjerovati večina vlasnika se toga i drži, pa je pošteđen od smrdljivih bombi, što je za jednu zelenu površinu skoro, pa nevjerovatno.
Prava mala idila. I to još Zelena idila
Koja zjapi prazna.
Ne sjede tu umorni penzići na čašici druženja, djeca se tu ne igraju, psi ne prolaze, tek kroz rano jutro pokoji odvažni golub proguguče sa sigurne udaljenosti s nekog od stabala.
Prvim sumrakom počinje okupljanje sumnjive ekipe, a onako sablasno neosvjetljen je mamac za takve.
Pod sumnjivom ekipom mislim na jedva punoljetne klince, koji se sjate sa svih strana, zapali se koja đoja, nešto se i malo proda, popije se koja čaša više, pa šta će glasna mladost nego sav svoj bijes iskaliti na klupicama, porazbaciti razbijene boce, nađe se tu ranim jutrom i igala, opušaka, ostataka dima, žlica i sličnog materijala.
Pod okriljem noći takvi sjedaju u automobile, skutere, motore, ponekad i pokose koga po ulicama, ali djeca su to, naša budućnost, ta nisu oni krivi što žive bez perspektive.
Ako je svim stanarima jasno što se svaku večer dešava ispred njihovih noseva, ako to znam ja, ako to znaju svi oni što dolaze tu, ako to znaju ovi koji svako jutro iznova čiste smeće i otpatke, onda znaju i svi oni koji trebaju znati, svi sve znaju, ali nitko ne reagira.
Vjerovatno svi lamentiraju kao i ja sa onom popularnom primisli- brigo moja pređi na drugoga, ili netko će već reagirati kad neću ja

u mojoj ulici ne prodaje se trava
ne prodaje se dim... lalala nešto


Post je objavljen 15.10.2019. u 09:53 sati.