Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ERDOGAN PODSJETIO EUROPSKU UNIJU NA DUG PREMA TURSKOJ!


ZAPRIJETIO OTVARANJEM TURSKIH VRATA MIGRANTIMA U EUROPU!


Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan tek što je stigao iz državničke posjete Republici Srbiji, pokrenuo je turske vojne snage koje su započele operaciju protiv kurskih snaga u Siriji. Te snage su kurdska milicija koju politika Erdogana smatra teroristima, a zapadne zemlje kurdsku miliciju podržavaju jer smatraju da se bore protiv džihadista Islamske države. Zbog toga je politika turskog napada bila kritizirana od zapadnih zemalja, prije svega Europske unije. Vojnoj akciji Turske usprotivila se i Saudijska Arabija i Egipat. Međutim Erdogan je rekao „nisu iskreni samo pričaju. Za razliku od njih mi nešto poduzimamo“.
No predsjednik Turske Erdogan je otišao i mnogo dalje kada je sa prizvukom prijetnje sa govornice rekao „Europska unijo, ako pokušate predstaviti našu operaciju kao invaziju, otvoriti ćemo svoja vrata i poslati vam 3,6 milijuna izbjeglica u Europu. Nikada niste bili iskreni. Sada govorite da ćete blokirati tri milijarde eura koje ste obećali Turskoj. Jeste li nam ikada ispunili dano obećanje? Niste", poručio je Erdogan Uniji – što je prenijela Al Jazeera TV.

Činjenica je da je dolazak migranata iz Turske u europske zemlje znatno smanjen upravo zahvaljujući sporazumu između Europske unije i Ankare iz 2016. godine.




Post je objavljen 11.10.2019. u 07:03 sati.