Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

PROJEKT BENEDIKTINSKOG SAMOSTNA sv. MARGARITE VEZANO UZ NATJEČAJ MOJ ZABA START




Zagrebačka banka raspisala je javni natječaj "Moj ZABA Start 2019.: KULTURA I ZNANOST" radi dodjela financijskih potpora za realizaciju projekta iz područja kulture, umjetnosti i znanosti.


Benediktinski samostan sv. Margarite iz Paga i ove se godine javio na natječaj sa Projektom: Digitalnog predstavljanja stalne postave čipke i čipkarstva u gradu Pagu koji je ujedno i sastavni dio sakralno povijesne zbirke nematerijalne baštine Benediktinskog samostana. Benediktinke navode da je cilj projekta očuvanje i promicanje hrvatske tradicije, materijalne i nematerijalne baštine s pratećim sadržajima koji će obogatiti kulturni život grada i posjetiteljima ponuditi nezaborvano iskustvo. Taj projekt će omogućiti da se umijeće izrade paške čipke i pregled zbirke prenese u novi, digitalni medij što je iskorak u tradiciji očuvanja i afirmaciji kulturnih dobara te će obogatiti turističku ponudu grada i otoka Paga.


Ukupni fond potpora za natječaj iznosi 330 0000 kuna sa time da se sredstva raspoređuju ovisno o plasmanu:
1. 120 000 kn prvo mjesto
2. 100 000 kn drugo mjesto
3. 80 000 kn za treće mjesto prema odluci Komisije
4. 30 000 kn za četvrtu nagradu prema odabiru javnosti putem javnog glasovanja

Glasovanje je otvoreno do 14. listopada 2019. u 12 sati. Plasman trenutno ne ide na ruku Projektu naših Benediktinki, ali uz Vašu potporu još uvijek možemo pomoći da se Projekt realizira.
Glasaj ovdje: https://www.mojzabastart.hr/home/zs/finalisti#pan2


Post je objavljen 08.10.2019. u 11:35 sati.