Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DIDAKTIČKI KOMPLET ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU


NAPUTCI U 13 KATEGORIJA !


Izdavačka kuća IZVORznanja, tvrtke Ostvarenje d.o.o. ima u svojoj ponudi didaktički komplet za pomoć djeci s teškoćama u učenju autorice Kathy Young s naslovom „ Kad se male glave slože“Ovaj priručnik na hrvatskom jeziku zajednički je pokušaj učenika i učitelja da pronađu i prikupe što više korisnih i praktičnih načina kako pomoći djeci s teškoćama u učenju da lakše i uspješnije uče. Autori ovih naputaka su sama djeca s teškoćama u učenju koja su iznijela djelotvorne načine koji najviše pomažu upravo njima. Potaknuli su ih njihovi učitelji i roditelji koji su s njima radili na poboljšanju uspjeha u osnovnim područjima učenja, kao što su čitanje, pisanje, matematika, vještine učenja, pamćenja, organiziranja, samostalnog rada, pokazivanja znanja na testovima i drugo.





Svako dijete je različito, ima drugačije i specifične teškoće i uči na sebi svojstven način. Pomoću ovih naputaka može se pomoći svakom učeniku s teškoćama u učenju da ovlada individualiziranim skupom tehnika učenja koje će pomoći upravo njemu. Krajnji je cilj da svako dijete otkrije naputke koji mu najviše pomažu i složi kartice s tim naputcima u svoj osobni špil koji će koristiti za poboljšavanje uspjeha u školi. Naputci, njih ukupno 256, otisnuti su na zasebnim karticama i razvrstani u 13 kategorija: - čitanje - pisanje - matematika - organiziranje - domaća zadaća - zapamćivanje - učenje - pisanje testova - dugoročni projekti - spremanje za školu - zauzimanje za sebe - poticajne poruke učenika - poticajne poruke odraslih U priručniku se, uz kartice s naputcima, detaljno iznosi i cjelovit program rada s djecom – individualno, u manjim grupama i s cijelim razredom. Program je namijenjen radu s učenicima od 1. do 8. razreda koji imaju teškoće u: - čitanju s razumijevanjem; - ispravnom i smislenom pisanju; - računanju i rješavanju matematičkih zadataka; - pamćenju naučenog; - organizacijskim vještinama; - radu na domaćoj zadaći i dugoročnim projektima; - učenju i pokazivanju znanja; - motivaciji i samopouzdanju.
Adresa za naruđbu: D. Vukojevac 12, 44272 Lekenik ,e mail: ostvarenje@hi.htnet.hr telefon: +385 44 732 246 i fax: +385 44 732 230




Post je objavljen 07.10.2019. u 04:26 sati.