Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MATIČNA KOMPANIJA POTONULOG BRODA ODUSTALA OD POTRAGE ZA POMORCIMA!?


POTRAGA ZA BRODOM NA ATLANTIKU MORA SE NASTAVITI !

Sindikat pomoraca Hrvatske u dogovoru s obitelji Miškić poziva na nastavak potrage za sedam nestalih pomoraca broda tegljača Bourbon Rhode, koji je potopio uragan Lorenzo 26. rujna na Atlanskom oceanu . Kapetan broda je bio hrvat Dino Miškić, a nije pronađen ni on ni još šestorica pomoraca.U tjedan dana potrage spašena su tri mornara iz Ukrajine i na pučini mora pronađena su četiri mrtva tijela.
Nakon tjedan dana potrage kompanija Bourbon offshore Greenmar objavila je da obustavlja potragu za nestalim pomorcima.
- S obzirom na to da tri splavi nisu pronađene i da se u tim splavima može preživjeti jedan dulji vremenski period nada još uvijek postoji, imamo razloga vjerovati i nadati se najboljem. Iz tog razloga apeliramo da se potraga mora aktivno nastaviti. U ovom slučaju potragu svakako treba produžiti na neko dodatno vrijeme. Zajedno s našim ukrajinskim kolegama i Međunarodnom federacijom transportnih radnika (ITF) radimo pritisak na kompaniju Bourbon offshore Greenmar, i francuske vlasti da se s potragom aktivno nastavi- rekao je glavni tajnik Sindikata pomoraca hrvatske Neven Melvan.

Po objavi vlasnika kompanije potonulog broda da obustavlja potragu za nestalim pomorcima, obitelj kapatena Dina Miškića iz Šibenika obratila se uredu premijera zamolivši da vlasti RH ulože sav svoj utjecaj na Vladu Francuske i kompanijuju Bourbon offshore Greenmar da se potraga za pomorcima nestalog broda nastavi.





Post je objavljen 06.10.2019. u 08:45 sati.