Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Vanja Krnić: Brodsko naselje Slavonija 1 postaje Venecija

„U tijeku su radovi zamjene toplovoda, u sklopu projekta “Toplovodi za naselja Slavonija I i Slavonija II – projekt zamjene dotrajalih toplovoda”, a glavni cilj projekta je zaštita okoliša kroz smanjenje emisije CO2 koja se temelji na smanjenju gubitaka u distribuciji toplinske energije.

Važno je napomenuti kako je projekt sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje provedbe projekta je od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2019. Ukupna vrijednost projekta je 9.607.896,99 kn, a iznos EU sufinanciranja iznosi 3.700.000,00 kn.“; izvor: https://www.slavonski-brod.hr/index.php/ostale-vijesti/9788-u-tijeku-radovi-zamjene-toplovoda-u-naseljima-slavonija-i-i-ii

Morao sam provjeriti da li postajemo meka ulagača i izašao sam. Vani sam vidio da se Slavonija 1 ukopova za rat. Rovovi su to. Izgleda da je netko mojoj matičnoj državi Slavonija 1 objavio rat, pa ukopavamo obrambene linije. Toliko smo dobri u tome da smo se skoro zakopali. Pogledao sam na službenoj fejs stranici od države da li nam je netko objavio rat https://www.facebook.com/groups/1615066692039104/, ali samo imaju slike benkalki. Dobro je i dalje ostajemo neutralni i raseljeni, ali investicijama i fondovima zanimljivi.

Baka Mara sve zna, pa sam nju morao pitati zašto se ukopavamo i zakopavamo, bez ispaljene čahure.

Pod okriljem zamjene toplovoda na Slavoniji 1 počela je izgradnja nove turističke Venecije u naselju Slavonija 1. Obrisi su već vidljivi, kanali su iskopani, kao što su i tri mosta postavljena, čije slike ekskluzivno objavljujem. Uslikao ih je moj Šaomi u blizini budućeg kanala Grande i par rovokopača i bagera parkiranih u pješačkoj zoni; mislim da se jedan samozatrpao u blato.
link

Hm, zamjena dotrajalih toplovoda? Što je je, podapirem se u škafu, a toplovod se pere u kanalu Rio blato.

Dok ne postave putokaze za mostove odlučio sam turistički obići buduću Veneciju na suhom u pola Slavonskog Broda. Napravio sam popis što obići na Slavoniji 1, prije nego što naprave još ljepšu i stariju Slavoniju 1.

Krenuo sam od budućeg mosta Rialto (Ponte di Rialto), čiju sam konstrukciju prešao iz prve onda sam uvidio da se moram vratiti. Prije toga sam uslikao stazu na budućem kopnu koja je sad već zatrpani kanal, bez ijednog mosta. Naravno, ugazio sam u blato, bar mislim, jer je susjed vodio psa ispred mene koji baš se oko tog mjesta istrese.

Vratio sam se do najveće znamenitosti naselja Slavonija 1, koja ostaje , ali je google prevoditelj ne prevodi, uvjeren sam ispravno, a to je papirnato plišana rodica. Vratio sam se polu blatnjav do buduće „tipo di peluche di carta“, bar tako kaže google. Slijedeća znamenitost vrijedna obilaska je tržnica i pekarnica (Campo della Pescheria). Uspio sam doći do nje preko kanala Grande i novog mosta pored znamenite birtije Amadeus. Nažalost, buduća tržnica je zatrpana blatom izvađenim iz kanala. Prešao sam most i vratio se natrag do Amadeusa (opp. Zabilježeno na karti).

Idem do Mirovinskog, Gimnazije i Šefkija. Drugih znamenitosti ni nema u starom naselju Slavonija 1. Naletio sam na još jednu konstrukciju budućeg mosta Ponte stupido ili most u narodu zvan most propasti i tuge. Počeo sam gubiti ravnotežu na pola mosta bez rukohvata i završio sam svoj turistički obilazak Slavonije 1, a da sam ostao samo s jedne strane.

Kako bit odsječen od svijeta, radi zamjene toplovoda. Uostalom ako ne budemo Venecija sigurno će nam Brod plin isporučivati manje račune za vodu. Bar nama koji se nismo odsjekli, još.

Nažalost Duždeva palaća je dislocirana. Ne nemamo ni bazilike, naši Vivariji, Beliniji i Ticijani su krpari koji zakrpavaju jedini kultni spomenik gluposti, krpenim zakrpama naravno.

Post je objavljen 04.10.2019. u 18:55 sati.