Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Kišno jutro u Yokohami


U naših četiri posjete Japanu, skoro pa puna dva mjeseca, imali smo svega par kišnih dana. Jedan takav imali smo u Yokohami. Kiša ipak nije mogla umanjiti ljepotu toga dana.



Yokohama



Yokohama



Yokohama



Pa da krenemo redom prema Yokohami
U planu je bilo da posjetimo Sankien Garden, najljepši park u Yokohami. Bilo je u planu i da obiđemo Chinatown, najveći u Japanu. Trebali smo obići i Minato Mirai, dio luke koji u prijevodu znači Luka dvadesetprvog stoljeća, a u sklopu koje je vodeni park, zabavni park i aquarij. Željeli smo veslati među dupinima u vodenom parku i možda spustiti se najluđim vlakićem smrti.
Puno je toga bilo planirano, ali tako je to kada planirate. Itinerer je putokaz a stvarnost je ipak nešto drugo.

Kao i u svim većim gradovima Japana i u Yokohami postoje turistički autobusi kojima cjelodnevnom kartom možete obići sve što vas zanima. Dakle, po silasku iz vlaka, najprije je trebalo potražiti agenciju koja prodaje karte za bus. A podzemlje stanice da te strava spopadne, ogromno. Kada smo napokon našli turističku agenciju počele su jezične muke i zavrzlame. Kako nekome tko nezna engleski objasniti što tražimo? Napokon, i te su bus karte u džepu. Kad smo izašli iz stanice već je počela kiša. Čekamo mi i čekamo, pitamo Japance kada i gdje stoji taj bus iako znamo broj a njega nema. Opet problemi sa sporazumijevanjem. Na kraju se ipak našao jedan susretljiv Japanac koji je čitajući vozni red odgonetnuo da taj dan ta linija ne vozi, ajmeeeee muke. Zaboravio sam u planiranju da su parkovi utorkom zatvoreni pa turistička linija ne vozi. Mogli smo samo preko živice gledati veliki kotač i odlučiti što dalje. Dogovor je pao da ipak obiđemo luku i nismo požalili. Draga je već pisala kako smo uživali na brodu muzeju a ja ću ovdje umetnuti tek par fotki tog ipak lijepog dana u Yokohami na rascvjetanoj obali..



Yokohama



Stone Stage, Yamashita park, Yokohama



“Stone Stage” in Yamashita Park, Yokohama



Rose Garden, Yokohama



Roses garden in Yokohama



Minato Mirai 21, Yokohama



Friendship, Yokohama



Yokohama





Dodatak:
Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je lukom godine 2019. na prestižnoj dodjeli nagrada lukama za kružna putovanja Seatrade Cruise Awards 2019. održanoj u Hamburgu.
Priznanje je to struke koja je u kategoriji 'Luka godine' između Zadar Cruise Porta, norveškog OldenLeona i japanske Yokohame ocijenila da je putnička luka u Gaženici u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak u upravljanju lukom za kružna putovanja.
Treba primjetiti da je ovdije ipak riječ o Upravljanju lukom, a ne i svim onim što jedno mjesto čini posebno lijepim.
Mislim da će Zadru trebati još puno godina da turisti osjete zadarsku luku kako smo mi doživjeli Yokohamu.






Post je objavljen 02.10.2019. u 09:50 sati.