Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Šah - mat od zimnice

Jeste okončali dramu oko kuvanja zimnice? Ajvar, pa pinđur, pa krastavci, pa paprika vakanaka, pa šarena salata. Ko da ćete salatama hranit barem pola ulice, nek ima pa kad kome padne na pamet da se ima za otvorit.

Ja sam ove godine podbacila. Samo dvije ture ajvara, jedna džambo tura i jedna duplo manja, i skroz malo ljutenice. Možda se pritjeram skiselit lučicu u vinskom octu, da se ima kad mi dođe izigravat velegurmana pa proždirat taj oblizejak recimo sa finim gustim čušpajzom od graha. Malo mi dođe slabo kad se sjetim koliko treba vremena da se očisti lučica jer je sitna, al šta da radim. Nešta treba i istrpit za kvalitetu.

Desi se svašta tijekom spravljanja zimnice. Pa recimo čitam u nekom članku da je frajer u Zagrebu stavio kuvat pinđur i sjeo malo za kompjuter igrat šah. Malo se partija otegla, a pinđur podivljo usamljen na peći i pošprico sav šparet i kuhinjske elemente.
Pa je na poprište šahovske partije i kuvanja pinđura stigla bivša supruga ( razveli se ljudi al ostali živjet u istoj kući ) i kad je nije kap kresnula u kuhinji kad je vidjela sve zašpricano onim divnim bojama pinđura i komadima paprike i paradajza i češnjaka. Napala ga ko bijesna i počeli se svađat. Nabila mu na nos da šta je posjeko njeno drvo banane u dvorištu ( ja se nadam da nije stavljo banane u pinđur, valjda nije pobrko recepte ) i počeli se svađat na najjače i on se počeo prijetit svim i svačim. Pa je ona nazvala policiju, biće nije znala da joj policija neće očistit kuhinjski prostor, i sve im ispričala, i još dodala da njen bivši ima i stabljičicu marihuane.
On je prizno sve - i da je kreno kuvat pinđur, i da se sjebo igrajuć šah, i da je sasjeko bananu, i da tu i tamo sfrče džoint jer ima pitiespi i smiri se kad se malo nadimi. E sad je dobio zabranu pristupa bivšoj na sto metara i ne smije s njom razgovarat, a preseliće se u stan koji mu je do sada služio da u njem stoji čamac za ribolov i pripadajuća ribolovna oprema njegovih frendova.

A ja mislila da ja imam tu i tamo problema. Pa ja živim ko kraljica od Sabe jebote. Ako neko usere kuhinju i ranjglurine sa kuvanjem zimnice, to mogu bit samo ja; ja kuvala - ja usrala. Dobro, ja ne igram šah pa je smanjena mogućnost da izgori i pinđur i lonac i šparet i viseća. Drvo banane nemam, fala nebesima, pa ako bi se neko i inatio i htio sasjeć bananu - može mi samo pljunut pod prozor pa se sklizat. Nema ni opijata u mom stambenom prostoru, znači ko se treba naduvat e pa nek se naduvava gdje god zna. Nemam ni višak stan da u njemu držim čamce, sidro, lanac za vezanje i kojekakve gluparije potrebne nekom da drmi cijeli dan na vodi da bi ulovio jebenu ribu od dvadeset deka i prepričavo kojekuda da je ulovio soma dugačkog dva i pol metra.

Još samo da skiselim lučicu. Bez sasijecanja banane, jer je nemam. Lučicu imam.

Post je objavljen 25.09.2019. u 21:42 sati.