Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Peglač

E pa sad sam zbilja sve vidjela. I ono šta ni u snovima nisam mogla vidjet.

Ajde šta je maksimalno razradio bicepse, tricepse i ostale cepse. Ajde šta ih je napeo ko da je na izboru za Mistera Univerzuma. Al da pegla, i to ko od majke rođen, i to lijevom rukom...pa to nemreš čak ni u snoviđenje svrstat.
Meni se automatski nameće par naoko beznačajnih pitanja. Recimo, šta može motivirat uopće muškarca da ide peglat? Šta, pitam i sebe i vas? Ko ono, dosadno mu je pa eto malo će se raspeglat da mu prođe popodne? Pa kad se dohvati hrpe od četrnajst nepopeglanih a opranih vešmašina veša...to je posteljine, stolnjaka, majica, košulja, kuhinjskih krpa, nema šta nema. A on pegla ko bijesan jer mu se hoće. Pardon, jer mu je dosadno. Moš mislit.
Il je možda curi, ženi, kome već rođendan, pa ajde da joj popravi krvnu sliku ( a bogami i vidno polje ) ide peglat, i zbog umjetničkog dojma mlavi peglom bez ijedne krpice na sebi? Žena sjedi na trosjedu i ovlaš briše slinu u nastajanju, a on manirima najvećeg peglača koji je ikad hodo zemljom vještim pokretima pretvara brdo zgužvanog veša u popeglano savršenstvo.
Dalje, ne znam jel se to i vama koji peglate dešava, al para zna šištat na sve strane. Šta da ga sfuri para iz pegle? Nije ga za oblačit, a kak ćeš ga takvog otpeljat na hitnu? Zamotat ga u plahtu ko Nerona il šta? Jer dok nađeš jebenu mast za opekotine mjehuri su veličine globusa, on jauče i zapomaže jer ga boli i peče, para šišti iz pegle, a ti moraš jurišat vamotamo - tražit mast, prijetit mu da prestane zapomagat ko da ga neko kolje, ištekavat peglu iz struje i gasit onu majicu šta je planula pod peglom kad ga je sfurilo. Eto nereda širih razmjera, a sve zato jer je htio pokazat da vlada peglom ko samuraj katanom.
Još dalje, jel zbilja moguće da postoje frajeri koji znaju nariktat pravilnu temperaturu pegle? Ono, da ne krene peglat neku svilu pa ostane žuti progorelić od pegle nasred leđa. Il košulju; jel moguće da postoje peglači koji znaju redosljed peglanja košulje? Prvo kragna, pa onaj usrani gornji dio leđa, pa manžete i rukavi, pa prednjica pa zadnjica ( od košulje mislim, da ne bi sad ispalo boktepitajšta ). Pa na aufinger i zakopčat barem prvi gumb, da se ne kušlja po ormaru.
I koliko god da blejim, nemrem skužit koju vražju mater on pegla? Vidim samo da drži peglu ljevačom i da je pegla crna. I šta je ono na polici šta izgleda ko dron, a stoji peglaču iza leđa? Već me oči peku, a nikako skužit.

Moram sutra ujutro uzet Prokulin kapi u ljekarni pa pogledat malo bolje. Sad sam već na granici očobolje i muti mi se slika. Šta od spoznaje da frajer uopće drži peglu u ruci, šta od toga da pojma nemam šta mu je ono iza leđa.



( photo by bespuća Interneta, šta reći )

Post je objavljen 24.09.2019. u 20:47 sati.