Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

misleči

ne, ovaj naziv posta se nipošto ne odnosi na 'misleču' (dnevnik toka misli) kako je od milja zovem nego na one šta 'misle' da će nekim svojim djelovanjem učiniti bolje nego da samo poslušaju šta in je rečeno. da se ne bi krivo razumili u startu, mislit i znat su dvije dijametralno različite stvari. ako znaš onda ćeš učiniti onako kako te pamet ući, šta znači poslušat ono šta ne razumiš, a ako misliš garant ćeš zajebat stvar.

dakle vako, dođen jutros u kafić sa papirnatom čašom za kavu i kažen 'plavuši' da mi u nju stavi dvi-tri kocke leda dok se vratin. čaša je već bila korištena ali je i dalje služila svojoj svrsi. za svrhu ne pitajte jer je to filozofija na razni aristotela i platona zajedno pa ne biste razumili. oden i vratin se poslin četri minute a na šanku me dočeka prozirna plastična čaša puna leda. pitan di je ona moja papirnata a ona govori da ju je bacila u smeće. ok, kad si je bacila u smeće onda mi sad daj drugu papirnatu. e nemere to jer je šef reka da su one skuplje u nabavi pa da daje plastične. dobro, a zašto si mi onda bacila onu papirnatu? paaa, ja san mislila da vi oćete novu čašu, u čemu je problem? i, šta ću ja sad njoj tumačit da je problem u tome šta je glupa i da se bavi mislečim stvarima kojima nije dorasla nego samo odgovorin da sad moran ić na drugo misto uzet papirnatu čašu sa dvi-tri kocke leda. gleda ona mene blido a ja se mislin 'ćerce nikad neš naučit i uvik će problem bit u drugome'.

šta oču reč. oču reč da, ako si nekome izkazao izričiti zahtjev onda neka tako i napravi. zašto? zato šta je onda život jednostavniji, ne gubi se vrime i ne dolaziš u nepotrebne rasprave zašto, koje također oduzimaju vrime. ako san ti se obratija da mi rješiš problem onda neću mislit o tome kako ćeš ga rješit jer si ti taj kojem sam se obratio pošto sam nisam kvalificiran za rješavanje istog, ako si profesionalac onda ćeš pitati što bi ja, koji nemam jasnu predodžbu, želio, kako bi uskladio želje i mogućnosti, a ako si umjetnik a ja ti ne dajem nikakvu sugestiju onda ćeš napraviti po svome, pa kom milo a kom krivo, ali ako ti donesem sredstvo i tražim nešto konkretno onda nemoj mislit, jer ti nisi ja i u moj mozak nemoš uć sve da si ana bučević ili tajči, učini onako kako sam tražija i šta te boli kurac ako je čaša korištena, nisan doša tražit projekt vile sa bazenon nego jednu jebenu papirnatu čašu napunit ledom.Post je objavljen 22.09.2019. u 08:29 sati.