Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HILTONOVI HOTELI DOBRO POSLUJU



PREDSJEDANJE VIJEĆEM EUROPE DOVESTI ĆE BROJNE GOSTE


"Tri Hiltonova hotela u Zagrebu dobro posluju, a za 2020. već je rezervirano između 30 i 40 posto kapaciteta, na što utječe i predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovici iduće godine", informacije su od 19. rujna iz Hiltona koje je novinarima priopćila klaster generalna menadžerica za sva tri Hiltonova hotela u Zagrebu Josipa Jutt Ferlan. Ona je i direktorica društva Zagreb City Hotels , u vlasništvu poduzetnika Hrvoja Pezića, koje je s Hiltonom potpisalo ugovore o upravljanju sa sva tri Hiltonova hotela u Zagrebu za razdoblje od oko 20 godina.
Radi se o hotelima : Double Tree by Hilton na adresi ulica grada Vukovara 269A, koji je otvoren prije sedam godina, o Canopy by Hilton, ul. Kneza Branimira 29, otvorenom prošle godine uz investiciju od 8 milijuna eura kao prvi hotel tog Hiltonovog brenda na europskom tržištu, te hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21, otvorenom krajem srpnja ove godine uz investiciju od 20 milijuna eura.
"U hotelu Double Tree, koji ima pet zvjezdica, do kraja kolovoza ove godine imamo bolje rezultate nego prošle godine, a zadovoljni smo i poslovanjem Canopy-ja te novim Garden Inn-om, s kojim imamo dobar start. To je inače Hiltonov brend kojeg mnogi u svijetu vole, a kao i Canopy kategoriziran je sa četiri zvjezdice, ali s nešto povoljnijim cijenama. Ukupno u svijetu hotela s tim brendom Hilton ima 840 u 45 zemalja, i zanimljivo je što smo ga uspjeli otvoriti baš u godini kada grupacija Hilton obilježava 100 godina, čime smo i dodatno privukli simpatije te grupacije", rekla je Jutt Ferlan.

Važnim je pritom naglasila i što je Garden Inn sa 153 sobe, velikim kongresnim centrom za oko tisuću ljudi, modernim restoranima i drugim sadržajima prava 'green field' investicija, izgrađena iz temelja u biznis zoni u zagrebačkoj Radničkoj cesti.
"Nama je važno da su hoteli profitabilni, što i jesu, a Zagreb City Hotels nakon tih investicija, od kojih se očekuje povrat za oko pet godina, za sada ne planira nove, malo ćemo stati i stabilizirati se. No, i dalje gledamo prilike za investicije", kazala je Jutt Ferlan. Ocijenila je i da Hiltonovi hoteli u ukupnoj zagrebačkoj ponudi imaju dobru poziciju, kao i da treba biti svjestan toga da je Zagreb prije svega poslovna i 'city break' destinacija. Kao i drugima u sektoru, i u njihovim hotelima postoje određeni problemi s radnom snagom, ali su tome, kako dodaje, doskočili, zapošljavanjem studenata na određenim poslovima, poput presvlačenja madraca u sobama.
( Ministarstvo turizma)




Post je objavljen 21.09.2019. u 09:01 sati.