Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ma ko to mene gleda

Kad je Sofiju Loren dočekalo u Hollywoodu ko perspektivnu evropsku glumicu prije pun kufer godina, upriličila se svečana, pardon gala večera u restoranu Romanoff e da bi se osjećala ko doma.

Slickala se žena al propisno; krasna kratka frizura, mejkap ko za - znate već - krunidbu švedskog kralja, damska večernja haljina sa onak poskupom ogrlicom, da vide Ameri da nije neka seljanka došla sjest u restoran na večeru pripravljenu u njenu čast. I sve je išlo po peesu dok se nije pojavila partibrejkerica. Glavom i bradom Jayne Mansfield, platinasta bomba koja je parirala Merlinki iz svih vrsta naoružanja i usput bila i Playboyeva zečica mjeseca. Dakle eto nje u satenskoj nagloroza opravi, naravno onoj koja otkriva šta se već ima za otkrit, bez grudnjaka, sa cickama na izvolte u tolikoj mjeri da se vide i bradavice. I ravno Sofiji za stol, da joj poželi najbolju moguću dobrodošlicu, šta drugo.
Sofijin pogled govori više od tisuću izgovorenih riječi. Znači govori:
- ja ovo samo sanjam i biću sretna kad me probudi vekerica
- ma daj me nemoj zajebavat, pa šta je ovo
- šta je koju vražju mater uopće oblačila haljinu, mogla je komotno i u gaćama doć
- jel ona to meni namjerno radi, samo da sjebe moju večer dokraja
- maknite je, upašće joj cicka u moj tanjur
- nemojte fotkat, eto mi je slabo došlo
- nisam trebala jest one paprike za predjelo, ubiće me žgaravica sad kad mi krene kiselina od sekiracije
- hu d fak iz dis vuman

Ima još pun kufer fotki sa ove priredbe, recimo jedna divna gdje Jayne stoji ovlaš naslonjena na naslon od svog stolca, a obadvije cicke su eksponirane do te mjere da sve gledaš i ne vjeruješ jer se nazire i pupak. Al meni je ova najdraža, jer je izraz lica Sofije Loren maestralan, da ne kažem neponovljiv. Kao začuđeni svatovi, samo bez svatova.
Puno godina kasnije u jednom intervjuu je rekla da se samo bojala da joj bradavice od Mansfieldove ne završe na tanjuru, i da se bojala da će sve iz te haljine eksplodirat i rasut se po stolu. Uglavnom se bojala.
Šta bi tek rekla da joj je za stol došla neka od ovih današnjih plastičarki? S njima nema labavo, zaklonile bi je silikonom da se ne bi ni vidjela, il bi morala stavit tanjur u krilo da ne jede jelo u koje je bila uburena cicka sa količinom silikona dovoljnom da skrpa četri jako oštećena sudopera, i to ona dupla. Ak je jelo vruće moguće je da možda poprimi i okus plastike; jebate ko da žvaćeš najlonkesu, pa bolje maknut nego ostat gladna na gala večeri, i to u tvoju čast.

Al o ukusima se ne raspravlja. Pa ćemo začuđenoj Sofiji poželit sretan sutrašnji rođendan, uz želju da na rođendanskoj večeri nema iznenađenja ovog tipa. Čisto zbog mogućih opeklina od svjećica sa torte, ko zna jel žena ima Jekoderma u kupaonskom ormariću.



( eto pa se uvjerite )

Post je objavljen 19.09.2019. u 20:45 sati.