Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

KUPUJMO HRVATSKO 2019. U ZAGREBU


PROMOCIJA I PRODAJA KVALITETNOG HRVATSKOG PROIZVODA !


Na trgu bana Jelačića u Zagrebu 17. i 18. rujna traje akcija Kupujmo Hrvatsko koju organizira Hrvatska gospodarska komora. Na pedesetak štandova, za prodaju su izloženi hrvatski proizvodi koje nose oznaku „ Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatska“, ali i kvalitetni OPG proizvodi koji nemaju taj znak, ali su ili ekološki ili su hrvatski proizvodi s jadranske obale. Hrvatska gospodarska komora je desetak godina prije ulaska Hrvatske u EU , još pod vodstvom Nadana Vidoševića – (to mu se zalaganje mora priznati usprkos negativnostima koje mu se stavljaju na teret) uz aktivnost Odjela za upravljanje kvalitetom kreirala i osmislila spomenute hrvatske znakove kvalitete proizvoda i usluga. Znakovi kvalitete HGK “Hrvatska kvaliteta” / “Croatian Quality” i “Izvorno hrvatsko” / “Croatian Creation” intelektualno su vlasništvo Hrvatske gospodarske komore, registrirani pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, a registracija obuhvaća 43 razreda međunarodne klasifikacije proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija) i njihovu zaštitu na hrvatskom i engleskom jeziku. Znakovi kvalitete HGK zaštićeni su također i na europskom tržištu u skladu s Madridskim ugovorom i protokolom pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO 6 World International Property Organization).
Znakove kvalitete dobili u i prije kao i sada hrvatski proizvodi i usluge koji su zadovoljili zadane parametre kvalitete
Zajednički cilj akcije je promocija i razvoj hrvatskog proizvoda i proizvodnje, njegova kupnja i potrošnja te razvijanje svijesti kod potrošaća da je domaći proizvod jednako kvalitetan, čak mnogo puta i kvalitetniji od uvezenog. ( tekst i fotke: margareta zouhar zec)

Evo nekoliko fotografija s tog događaja:




Borovo i Yasenka iz Vukovara








Ekološki proizvodi iz Zeline

Ideju proizvoda i usluga hrvatske kvalitete nastavio je i Luka Burilović, koji ima već treći predsjednički mandat
Hrvatske gospodarske komore. U katalogu od 46 stranica mogu se vidjeti proizvodi koji nose znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, među kojima su proizvodi za konzumaciju, pića, proizvodi kemijske industrije, proizvodi od drva, građevinski i grafički proizvodi, tekstil,proizvodi od kože, proizvodi s područja oblikovanja primijenjene umjetnosti, proizvodi kemijske industrije,, računalni programi, termotehnička industrija, usluge oglašavanja, administracije, vođenje komercijalnih i uredskih poslova, usluge poduke stranih jezika itd.

file:///C:/Users/Margareta/Downloads/proizvodi-hrvatske-kvalitete-i-izvornosti-web5900a4d3ddbbc.pdf
( za pregled - kopirati i prenijeti u tražilicu)








Post je objavljen 18.09.2019. u 09:37 sati.