Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Lisa Kleypads: Hladnokrvi zavodnikLisa Kleypas: Hladnokrvni zavodnik

Izdavač: Mozaik knjiga

1.dio iz serijala Ravenel

Braća West i Devon su posljednji u lozi Ravenel. Nesretnom smrću njihovog rođaka Thea Devon u nasljedstvo dobiva posjed u Hampshireu,zemlju u Norfolku ,kuću u Londonu…
Bili su plemenitog roda,ali nikada nisu bili dio plemićkog svijeta. Devon želi uživati u životu,ali ovim nasljedstvom to nije moguće. Kada Devon dolazi preuzeti imanje dočeka ga iznenađenje, ne samo što je posjed u dugovima i u poluruševnom stanju, nego ga tamo dočekaju i tri sestre njegovog rođaka Thea i mlada Theova udovica Kathleen.

Kathleen je bila u vrlo kratkom braku sa Theom,a nakon njegove smrti ostala je na posjedu zbog svojih šogorica. Lady Kathleen bila je britkog jezika,čvrstih stavova i nije se libila izreći jasno svoje mišljenje.
Davonov i Kathleenin prvi susret započeo je jako loše sa otvorenim neprijateljstvom,suzdržanošću i hladnoćom. Davon je nakon tog kratkog susreta odlučio da uz imanje mora dobiti i Kathleen,ali svi njegovi pokušaji naletjeli bi na Kathleenino vješto odbijanje. Koliko god je pokušavala odoljeti Davonu njeno srce je baš i nije slušalo…

U ovoj knjizi upoznajemo život u Londonu i okolici u prijelaznom povijesnom razdoblju prema malo modernijem. Ima opisa o modernizaciji u poljoprivredi ,ali ne previše, toliko da se znaju činjenice. Možete naučiti ponešto i o orhidejama ako ne znate ništa o njima. E sad, pošto sam ja poljoprivredne struke meni je bilo zanimljivo malo ponoviti gradivo. Sviđa mi se kako je autorica i ovaj puta dala svim likovima podjednaku važnost,a svi likovi imaju jednu zajedničku osobinu-užasno su tvrdoglavi, što ste bliže kraju knjige vidjet ćete kod nekih likova značajne promjene. Razgovori su me nasmijali do suza.

Ova knjiga me podsjetila na autoričin serijal o Hathawayima. Ovdje vas čeka šaroliko društvo sa svojim usponima i padovima koje sami morate upoznati.
Zanimljiva,odlična knjiga koja drži pažnju do samog kraja,iako mi je sami kraj ostao nedovršen. Budući je ovo prva knjiga iz serijala jedva čekam nastavak i nadam se da će biti još bolji od ove. Red ljubavi,malo svađe i zanovjetanja, opasnost koja vreba iza ugla, malo igranja sa našim živcima, sreća koja dolazi sporim koracima….. Lisa kakvu smo navikli čitati.

Moje preporuke imate.

Osvrt napisala Natalija M.


Post je objavljen 17.09.2019. u 10:07 sati.