Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Lisa Kleypas: Udaja za Winterbornea






Lisa Kleypas: Udaja za Winterbornea

Izdavač: Mozaik knjiga

2. dio iz serijala obitelj Ravenel


Priča ladi Helen i Rhysa počinje pred kraj prvog dijela, a sada se njihova priča nastavlja.

Rhys, velški pučanin, svojim je radom stekao bogatstvo i moć, a ženidbom za ledi Helen dobio bi ulazak u visoko društvo. Njegova robna kuća radi besprijekorno,a jedino što mu nedostaje je Helen. Ništa nije važnije od nje, ona mu je lijek i hrana i učiniti će sve što je potrebno kako bi je dobio.
S druge strane imamo stidljivu i nježnu Helen koja također želi pridobiti Rhysa,a da bi to postigla mora nadvladati svoju stidljivost. Helen je odrasla daleko od londonskog visokog društva i blještavila. Privlačnost između Helen i Rhysa pokazala se uzajamna,no Helen otkriva strašnu obiteljsku tajnu. Najgore od svega je to što je u tu priču upleten Rhysov neprijatelj. Kako će sve završiti?

Još jedna zanimljiva, odlična priča koja nam otkriva dio prošlosti. Čitajući ovu priču imala sam osjećaj da sam u prošlosti,a znate da volim knjige koje mi to mogu omogućiti. Promjene u ženskoj odjeći ali i odnos prema ženama. Taj odnos najbolje se vidi kod Rhysa koji u svojoj robnoj kući ima zaposlene i žene, a ne samo muškarce i svi su mu jednako vrijedni. Smatra kako žena nije manje vrijedna, već su pametne i talentirane isto kao i muškarci. Naglašene su i klasne razlike u društvu i pojedino zgražanje,pogotovo mogućnošću da se jedna dama iz visokog društva uda za pučanina. Tko nije čitao imate preporuku.

Osvrt napisala Natalija M.


Post je objavljen 17.09.2019. u 09:35 sati.