Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Cowessess First Nation

Cowessess First Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Saulteaux. Naziv plemena je po poglavici koji je potpisao ugovor s kanadskom vladom, a njegovo ime bilo je 'Ka-we-zause' (Malo Dijete). Pleme je potpisnik 'Ugovora 4' koji im jamči rezervat 73 Cowessess, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 361.

Zastava ovog plemena nije poznata, a za svoju prezentaciju pleme rabi plemenski pečat. Pečatom dominira orao raširenih krila koji u svojim kandžama drži ratnu sjekiru i obrednu lulu mira s kojih visi po jedno pero.

Crveni krug prema unutrašnjosti isprekidan je žutim stiliziranim plamenim jezicima, a ispuna je bijela. U gornjem dijelu je baner s natpisom 'Cowessess First Nation', a crno koplje dijeli pečat po sredini te s njegovih strana visi nešto nalik koži na kojoj piše TREATY FOUR.

Ispod kružnog dijela visi pet obrednih pera, s grboslovno lijeve strane van pečata je iskrivljena plava crta (možda simbolizira rijeku), a njezine krivine prati crveno-žuta slična crta koja bi mogla simbolizirati grom.

Ispod pečata, također van njega zelena je ravna crta s nekakvim stiliziranim prikazom (trave ili šume), a još ispod je plavo bijela vrpca nerazjašnjenog značenja.




Post je objavljen 14.09.2019. u 17:08 sati.