Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZANIMLJIVOST


ČETIRI HRVATSKE ŽENE POLITIČARKE NA FUNKCIJAMA
U MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA


Dubravka Šuica europarlamentarna zastupnica RH imenovana je jednom od pet podpredsjednika Europske komisije u mandate koji počinje u studenom 2019. i traje do 31.listopada 2024. te dobila u svoju nadležnost portfelj Demokracija i demografija. Dubravka Šuica biti će zadužena za organizaciju projekta, već je poznato, Konferencija o budućnosti Europe.

Donedavna hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović Burića će 18. rujna 2019. preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, paneuropske organizacije koja ove godine slavi 70 godina od svoga osnutka. Parlament Vijeća Europe ima 324 člana i 47 zemalja članica. Pejčinović Burić druga je žena u povijesti na čelu te organizacije i prva osoba iz Srednje i Jugoistočne Europe koja je stekla pravo na to mjesto.

Maja Markovčić Kostelac, bivša državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, imenovana je izvršnom direktoricom Europske agencije za sigurnost mora ( European Maritime Safety Agency ).

Hrvatska političarka koja je također izabrana na važnu europsku dužnost je Europarlamentarna zastupnica Ivana Maletić, a izabrana je za članicu Revizorska suda Europske unije (Court of Auditors of the European Union).



Post je objavljen 12.09.2019. u 12:38 sati.