Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

SRODNE DUŠE


Kada sam odlučio da krenem u izučavanje spiritualnosti, jedan jak momenat bila je – moja neuspješnost u ljubavnim vezama. Tada sam smatrao, da je sigurno, da ni ne mogu naći srodnu dušu, za koju ću se vezati i stupiti u brak, pa je bolje da živim u celibatu i bavim se duhovnošću. Međutim, kako je dalje išlo, postalo je očito da ja i dalje stremim ka tome, da nađem srodnu dušu.
Mislio sam, da ću pronaći neku partnericu, koja će se i sama baviti duhovnošću, i s kojom ću postati partner i na tom području. Međutim, to se nije desilo. Čudilo me, kako to da se ne zaljubim u neku duhovnjakinju recimo, tipa Annie Besant ili nešto tome slično. Ali, otkrio sam da me u biti više privlače glumice, nego li žene koje se bave izučavanjem religije, filozofije, holistike i tako dalje.
Prije jedno desetak godina, dakle kada još nisam mogao pretpostaviti da ću pronaći toliko srodnih duša iz toliko prošlih života, ipak sam bio upoznat sa karmičkom astrologijom, koja govori o – karmičkim partnerima. Odlučio sam sastaviti jedan popis, na kojem su se našle žene, sa astrološkim aspektima, koji se mogu nazvati karmičkim indikatorima. Bio sam sastavio jedan poduži spisak, sa nekoliko desetaka imena, a većina od njih bile su naravno – glumice (tada još nisam pojma imao, da sam u prošlom životu bio poznati, pa i slavni glumac). Od tog podužeg spiska, na kraju sam izdvojio tri imena.
Nedavno sam bio pronašao taj spisak (na koji sam bio u međuvremenu i zaboravio), i nemalo se iznenadio – od ta tri imena, dvije su bile – što sam tek nedavno ustanovio – moje supruge u prošlim inkarnacijama. Tada sam mislio da je to vjerojatno samo „wishful thinking“, ili jednostavno neostvariva želja, te sam vjerojatno iz tog razloga zaboravio na ta imena, koja sam bio podcrtao olovkom. Sada, desetak godina kasnije razmišljam, kako je to moguće, da sam upravo svoje dvije bivše supruge izdvojio (otkrivene prije nepune dvije godine), iz mase drugih.
Jedna od njih bila je Liv Tyler, koju sam 'zaprosio' početkom prošle godine. Namjerno sam ostavio taj post, mada sam ga napisao u malo pripitom stanju (kao dokaz da sam imao namjeru, jer što trijezan čovjek misli, to pijan govori – ili piše). Kada sam razmislio u trijeznom stanju, morao sam se pomiriti sa činjenicom da nije baš realno, da se oženim baš za nju. No, pomislio sam, možda će se situacija izmijeniti, i moja želja postati ostvarivijom, u nekoj bližoj budućnosti. Da li će nas neki 'medijator' spojiti, ili neko čudo spojiti, pa da „wishful thinking“ postane realnost?
Da li ima istine u onom naslovu knjige Briana Weise-a, „Only Love is Real“?


Post je objavljen 11.09.2019. u 16:58 sati.