Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakurra

Marketing

Olomoucké tvarůžky (sir koji "hoda")

Mnogima vjerojatno nepoznat naziv koji je nama Česima itekako dobro poznat. To je meki zreli sir od kravljeg mlijeka koji je karakterističan i prepoznatljiv po svom mirisu iako bi se bolje moglo jednostavno reći - smradu.

Ja ga osobno ne volim, ne volim niti pivo iako je Češka poznata najviše po pivu i po tome što se baš u Češkoj najviše pije pivo. Svaki Čeh će vam reći o tom siru ovo: "Dok tvaružky ne hodaju nisu dovoljno ukusni za jesti..." time zapravo žele reći da su tvaružky najslasniji i najukusniji kad odstoje nekoliko dana na prozoru izloženi toplini i suncu i kad se u njih usele crvi pa tvaružky počnu hodati hehehehehe.

Naravno, ovo je zapravo šala ali što se tiče smrada to ja prava istina. Žao mi je da vam taj odvratan vonj ne mogu opisati ali eto, ljudi ga vole baš takvog pogotovo uz pivo i češki kruh. Jede se najviše kao svaki drugi sir, ili kao namaz na kruhu.

S obzirom na to da sljedeće godine namjeravamo, Morski i ja, otputovati u Prag i još neka poznata mjesta u Češkoj, obećala sam mu da ću mu kupiti uz pivo i češki kruh i tvaružky koje će morati jesti ohohoooo daleko od mene hehehehee.




Post je objavljen 06.09.2019. u 19:34 sati.