Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Ručak u Kobe-u


Volim se povremeno vratiti u Japan kroz naše uspomene. Kobe je 17 siječnja 1995 bio razoren snažnim potresom.
Bilo mi je zanimljivo posjetiti grad u kome više nema tragova uništenja. Jedini podjsetnik je sačuvan dio urušene obale i memorijalni park posvećen potresu. Arhitektura velegrada ostavlja bez daha.


Kobe, a reminder of the earthquake's tremendous destructive power.Port of Kobe, Earthquake Memorial ParkKobe Tower, Kobe Maritime museum i nagnuti neboder. Ovo je jedna od vedeta Kobea. Kobe Tower i Neboder s desne strane izrazito su nagnuti jedno prema drugom, kao podsjetnik na potres. Žao mi je što nisam odabrao kadar na kome se to bolje vidi. Vidi se na drugoj slici na kojoj je spomenik "From Kobe to the world". Slikano je i protiv Sunca koje je zalazio pa fotka bila pretamna. Zbog toga sam ju morao obraditi da dodam svjetlinu i kontrast pa je lošije kvalitete.Kobe Tower and Kobe Maritime MuseumFrom Kobe to the WorldKobeKobeKobeA sada par riječi o ručku. Draga je odabrala Yaki gyozu a ja Mabodofu. Gyoza- u tanko tijesto umotano mljeveno meso i povrće. Yaki gyoza daleko je najčešća vrsta gyoze. Prži se u vrućoj tavi prije nego što se ulije mješavina vode i kukuruznog škroba i sve pokrije nekoliko minuta. Smjesa vode i kukuruznog škroba pomaže u pari gyoze, čineći ih mekanima i sočnim dok stvaraju tanku hrskavu koricu na pojedinačnoj gyozi.
Ja sam pak odabrao mnogo pikantniji obrok. Mabodofu- komadi tofua u začinjenom umaku aromatiziranom fermentiranim crnim grahom, mljevenom svinjetinom i crvenim čilijem, ajme kako je bilo paprenoooo ...
Kako je na jelovniku i cijena za one koje to zanima 100y=6knMenuGyozaMabodofu


Post je objavljen 02.09.2019. u 12:00 sati.