Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

VEZA SLAVKA I NINE DATIRA IZ PROŠLOG ŽIVOTA


Kada sam pisao post o Slavku Sobinu (kao re-inkarnaciji) glumca Basila Rathbone-a, razmišljao sam da li da pripomenem da njegova potencijalna srodna duša mora biti nalik na Ouidu Bergere, ili ne. Onda sam rekao, ipak ne. Zašto da sugeriram i prejudiciram, neka on odabere koju mu drago. Moram priznati da mi nije palo na pamet da postoji jedna dama koja ga je dugo čekala, a koja je sasvim nalik na Ouidu Bergere, njegovu suprugu iz prošlog života. (pogledaj sliku)
Ovaj post sam već bio zaboravio, kad li sam na TV vidio novi spot Nine Badrić, iz kojega je i veoma kratkovidnom čovjeku jasno da tu ima neke što bi se reklo, 'kemije'. Mogu reći da sam čak osjetio (što mi se ne događa često) da se jave neki sentimentalni osjećaji, kao kad se gleda neki dobar ljubavni film. Nina mi je draga kao osoba, i stvarno mi je drago da je nakon dugo godina čekanja konačno našla srodnu dušu (u užem smislu, jer i prijatelji i poznaninci su u širem sislu srodne duše).
A dragom je i zbog toga što se potvrđuje moja teorija o tome, da čovjek uvijek teži u novom životu, da postane bračni partner s ženom koja mu je bila bračni partner u prethodnom, i obrnuto.
Basil Rathbone i Ouida Bergere (kazališna glumica i kasnije scenaristica) vjenčali su se 1926. godine. Interesantna je koincidencija da su te godine bili vjenčani Humphrey Bogart [ja] i Helen Menken [Liv Tyler], glumica koja je u kazališnoj predstavi „The Captive“ glumila sa Basilom, odnosno u sadašnjoj inkarnaciji Slavkom. Tko zna, možda se i nas dvoje ponovno vjenčamo, mada to u ovom trenutku ne izgleda vjerojatnim.

https://www.famousfix.com/post/basil-rathbone-and-ouida-bergere-10156614

Post je objavljen 30.08.2019. u 08:10 sati.