Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Pelican Narrows

Pelican Narrows službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Cree, a sami sebe nazivaju 'Opawikoscikcan'. Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervat 184B Pelican Narrows, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 355 Peter Ballantyne Cree Nation.

Dakle, Pelican Narrows pleme zapravo je službeno administrativno središte devet plemena (plemenskih zajednica) Peter Ballantyne Cree Nation (Amisk Lake, Deschambeault Lake, Kinoosao, Pelican Narrows, Prince Albert, Sandy Bay, Southend i Sturgeon Landing).

Zastava ovog plemena nije poznata kao ni plemenski pečat, a za svoju prezentaciju rabe zajednički pečat zajednice devet plemena. Okrugli pečat podijeljen je na dva dijela, gornji s prikazom neba i tipičnog šatora za stanovanje i donji dio u zelenoj boji na kojem je stilizirani prikaz glave poglavice s perjanicom iza koje su dvije ukrštene obredne lule.

U gornjem dijelu polukružno velikim tiskanim crnim slovima piše PETER BALLANTYNE CREE NATION, a u donjem dijelu osam je obrednih crno-bijelih pera pričvršćenih na kružne slike prikaza orla, pelikana, jelena losa (muss), kanadske guske, ribe lososa, jelena karibu, ribe jesetre i dabra.



Post je objavljen 28.08.2019. u 12:03 sati.