Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Psihodelične paprike

Nisam se sto godina bavila kulinarskom tematikom, omiljenom i obligatnom zabavom svih žena. Daleko od toga da muškarci ne vole kuhat, pa pogledajte samo najslavnije svjetske kuhare - sve redom muškarci. To jedino kad treba kuhat kod kuće onda se ko ne zna ni plin upalit, ni luk narezat, ni pile rastrančirat. Ko da imaju dvije desne ruke ( čast časnim iznimkama koje vole operirat po kuhinji, da sad ne bi bilo pljuvanja ).

Ljeto je puno friškog povrća, pa je lako sklajbat ručak. Ono, neki sataraš, dinstane mahune, tikvanju na čušpajz. Uglavnom uz to ide i neko meseko, doista meni nije prepotrebno jer više volim povrće na sto načina. Pa sam otvorila sad već popularnu, rukom pisanu knjižicu recepata nepoznate autorice. Oni koji redovno čitaju već su upoznati sa činjenicom da recepte al nikako nemreš pohvatat ni kad bi htio jer nema ni točne težine, ni točne procedure, nema zapravo skoro pa ništa točno. Mislim, meni dobro dođe da dokažem svoje prevoditeljsko - pisalačke sposobnosti.
Znači današnje jelo zove se paprika punjena krumpirom. Ne znam za vas, al ja to jako volim jest. Jedino je malo problem šta moraš palit pećnicu, al ništa nije savršeno, pa ako misliš uživat u sljubljivanju ( ajme šta volim taj izraz ) okusa pečene paprike i krumpira onda moraš malo izdržat toplinski udar. I brzo je to sve gotovo - očistiš paprike, nabubaš naribani začinjeni krumpir unutra i staviš peć.
Dakle, naša nepoznata autorica daje sljedeće naputke za navedeni oblizejak:

Oguliti krumpir i naribati kao jabuke, malo soli, papra, vegete, 2 žlice vrhnja, malo rastopljene masti i 2 jaja uliti u to Sve dobro izmješati, očistiti papriku i puniti je sa tim, staviti u tepsiju peći i tu dodati meso po želji ako ima svježe, preliti odozgo sa masti i peći u rolu sve zajedno.

Ono šta mene brine je ovo spominjanje mesa po želji ako ima svježe; bilo bi šteta upropastit sljubljivanje paprika i krumpira pokvarenim mesom. Nadalje, sudeći po receptima nepoznata je autorica za svog kuharskog vijeka potrošila vagone svinjske masti, jer šta god sam od recepata otvorila mast je tekla u potocima. Još malo dalje, kad mi kaže peći sve zajedno...pa kak da odvojeno pečem papriku punjenu krumpirom jebote?

( Ako bolje pogledate fotku, vidjećete sa druge strane neko šarotinje; očito se dijete dočepalo teke pa vježbalo šta crtat, šta pisat četvorke. Al ne smeta to, daje malo onak psihodeličan štih receptu ).



Post je objavljen 27.08.2019. u 18:46 sati.