Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moody

Marketing

pepeo i prašina

Zar je bilo za očekivati nečije posipanje pepelom nakon što se prašina slegne?

Zanimljiv osvrt Thomasa Bauera o jednoj od više fabriciranih senzacionalističkih zavjesa:
Znači ajmo redom, afera s lažnim prebijanjem u Rijeci, prema meni dostupnim informacijama priča je sljedeća. Tokom dana će se vjerojatno doznati više.

1. Dobrivoje Arsić jedan je evidentno psihički rastrojeni starac s paranoidnim deluzijama koji jučer mrtav hladan izjavljuje sljedeće: “Napao me bandit koji je dobio pare da to učini.” Dakle, prema njegovoj ludoj tintari, Matko Škalamera, čovjek s ozbiljnom karijerom, čovjek koji je život posvetio spašavanju drugih, u fušu za nekakvu imaginarnu mafiju prebija penzionere po Rijeci. Pametnome je već ovo dosta. Postoji i alternativno tumačenje, a to je da je Arsić shvatio da je svojom glupošću čovjeku uništio život pa sad namjerno od sebe radi luđaka.

2. Iz medija je moj dojam bio da se radi o susjedskom obračunu kakvi su na našim ulicama vrlo česti. I onda bi bilo logično da se psuje majka na nacionalnoj osnovi jer susjedi se poznaju. Ali ne! To se dogodilo ispred zgrade gdje živi Škalamerina sestra, a on je došao na nećakov rođendan. Kako je mogao znati da je 70-godišnjak Srbin? Piše mu na čelu? Pritom niti Arsić ne tvrdi da je primarni motiv svađe njegovo podrijetlo nego parkirani automobil. Za slučaj da Škalamera posjeduje nadnaravne moći pa na prvi pogled razlikuje riječke Hrvate i Srbe.

3. Iako Arsić tvrdi da ga je Škalamera s još nekim, gadno prebio i više puta udarao šakama u glavu, medicinski nalazi nisu konstatirali nikakve ozljede, citiram: “Sada bez vidljivih fizičkih ozljeda na tijelu”, osim nekih ogrebotina od 1 cm po tijelu koje su zbog krasta očito starijeg datuma. Ne morate bit Horatio Caine da zaključite kako bi se, da ga je doista izdevetao svojim mišićavim alpinističkim rukama, ozljede na glavi itekako vidjele. Škalamerina strana priče govori da je Arsića samo odgurnuo, a forenzički nalazi to evidentno potvrđuju.

4. Mediji su pisali da je Škalamera uhićen pri pokušaju bijega iz zemlje i to je bio jasan znak da je kriv jer tko, pobogu, kao Sanader pokušava pobjeći iz zemlje ako nije do jaja umočen u neki gadan zločin. Koliko sam doznao u kuloarima (ovo još moram provjerit), Škalamera je uhićen na granici PRI POVRATKU s utakmice Rijeke u Gentu u Belgiji. Potpuno nesvjestan da je “on pola namrtvo prebio nekog srpskog penzionera” i da je to ovdje prva vijest. Ili možda svjestan jer portale možeš čitat i vani, ali s tisuću upitnika nad glavom.


U zagrebačkim Gračanima je u međuvremenu bio ipraćaj 294 pronađenih posmrtnih ostataka likvidiranih bez suđenja, među kojima i djece.

Post je objavljen 27.08.2019. u 08:35 sati.