Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DELICIJE IZ DRNIŠA



SAMO DELICIJE I KVALITETA



Hodajući Petrinjskom ulicom odjednom kroz otvorena vrata ugledam neke smeđe komade i plohe kako vise na zidu. "Jeli ovo pravi ili plastično, umjetno" doviknem prodavačici kao pitanje. Ona odgovori.
- Nije plastično, to su pravi pršuti i pancete iz pršutane u Drnišu, to je Dimmes - odgovori mi prodavačica. Nisam od onih koji uživaju u hrani i ne interesira me hrana u ogromnim količinama, pa me ni ove gromade svinskog mesa u obliku pancete i pršuta nisu asocirale na proizvode od mesa. No to su upravo mesne delicije s tradicijom i kvalitetom.





Turistima je poznato da se u Hrvatskoj ima dobre i ukusne hrane. Prodavačica kaže da ima turista koji ulaze u trgovinu i pitaju da li su ovi pršuti uvezeni iz Španjilske. Aleksandra Džolan koja tu radi kaže " Ma kakva Španjolska, govorim im, to se proizvodi u Drnišu, sa tradicijom od 20 godina, Ante Blažević je vlasnik". Pršuti i pancete su u veličini od dva do osam, devet kilogram, a u skladu s veličinom koštaju osamsto, devetsko kuna. Jedna prodavaonica takvih drniških delicija je i u Praškoj u Zagrebu, a prodaju se i u Lidlu, te u više trgovina na jadranskoj obali u Splitu, Zadru , ali i Kninu.
No u toj su trgovini samo kvalitetne hrvatske namirnice i proizvodi, tako da se tu može kupiti i čisti koziji i ovčiji sir, sir Gligora s Paga koji je nagrađen i u Americi, te ostali paški ovčji sirev, Livanjski sir, sir iz mješine, sa paprom i tartufima itd.




Prodavačice Petra Blažević i Aleksandra Džolan u prodavaonici u Petrinjskoj 45 među impresivnim komadima pršuta i panceta.



U istoj trgovini u Petrinjskoj 45 na jednoj strani zida prezentirani su kupcima ponovo mnogi kvalitetni hrvatski proizvodi od vina, rakije, medice...Tu je naprimer kruška viljamovka u boci sa slaznim listićima i stoji 299 kuna, vina Dingač, Pošip, Karlot....ekološki pekmezi, med, kvalitetne hrvatske rakije
Prodavačice u trgovini rade i plate za van, za ured, već prema potrebi, kao i pakete za poklon čiji su sadržaj upravo kvalitetni hrvatski proizvodi, a ti poklon paketi stoje oko 300 kuna. Jedan takav poklon paket pokazuje na slici prodavačica Aleksadndra Džolan.
M. Zouhar Zec







Post je objavljen 25.08.2019. u 06:32 sati.