Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Plava kanta

Svi savjesni građani razvrstavaju otpad. Već i vrapci znaju da plastika ide u žute, papir u plave, a sav ostali otpad u zelene kante.

Pa je ovaj mjesec u planu odvoz papira, znači plava kanta na gotovs za izvuć van. E sad...moja plava kanta je možda neznatno zatrpana nekim sitnicama koje onda treba razmaknut da bi se kanta izdrljala van. Pa sam ja eto maloprije išla razgrnut te sitnice i požalila dan kad mi je babica prerezala pupčanu vrpcu u rodilištu. Jerbo sam prvo morala pomaknut žutu kantu. Pa onda stolac koji bi trebo stajat na terasi, al eto ne stoji iz ko zna kojih razloga, a sam ne zna otić na terasu. Pa onda pevece crnu vreću sa povratnom ambalažom, koja se usput neznatno prevrnula pa sam sabirala jebene flaše od kokakole i sprajta i limenke od pive. Pa onda tri prazne gajbe od pivuše koje se nisu vratile nazad na mjesto kad se tražila gajba od karlovačkog za potrebe konzumacije prigodom slaganja drva. Pa onda mala kotlenka za kuvanje kotlovine, koja se isto nije vratila na mjesto kad se rovalo za gajbom od karlovačkog. Pa onda rezervni kolci za paradajz koji nisu trebali ove godine, a premaklo ih se kad se tražila motika za okopat spomenute paradajze. Jel možda trebam naglasit da su rezervni kolci popadali, pa sam i njih skupljala?
Kad sam se konačno dočepala plave jebene kante, morala sam malo sjest jer sam se ko prvo najadila, a ko drugo preznojila. Popila soka, ispušila jednu, pa izvukla plavu kantu i onda ajmo nazad vratit šta smo ono sve rekli - rezervne kolce, malu kotlenku, gajbe od pivuše, vreću sa pevece ambalažom i žutu kantu. Uto su krenuli naleti komaraca, mojih najodanijih prijatelja i sljedbenika, koji su jedva dočekali da se preznojim pa me izujedali ko bijesni. Namazala ujede aloa verom, i razmišljam bil slomila ruke onome kome više padne na pamet jebat mačku mater po garaži, a da se mene prvo ne konzultira apropo tumbaranja kanti vamotamo i zatrpavanja istih, šta u konačnici dovodi do toga da ih ja moram izvlačit ko da iskapam Troju.

A sve u svrhu očuvanja prirode i razvijanja ekosvijesti.

Post je objavljen 20.08.2019. u 20:50 sati.