Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Izumi nad izumima

Čovječanstvo je grabilo velikim koracima prema naprijed zahvaljujuć velikim izumima. Šta ja znam - kotač, vatra, struja, svaštanešta. Ajde zamislite da nije izumilo vatru; pa ko bi jeo sve sirovo, bez obzira bilo meso il povrće? Il struju? Trebalo bi mi dva dana da klinastim pismom napišem ovo šta ću napisat, a čitalo bi se valjda usmenom predajom, s koljena na koljeno.

Postoje ipak izumi koji su ženama - majkama - kraljicama uvelike olakšali puno toga. Recimo Pampers pelene, koje su na moju ogromnu nesreću izašle na tržište kad mi više nisu trebale. Jel znate vi šta znači zamatat dijete u krpene pelene? Osobno sam raspolagala brojkom od cca stopedeset komada, a neprekidno su se prale i sušile i peglale. Srećom sam rodila ujesen pa se moralo sušit na stalku za veš u kući, jer se vani ne bi osušile do proljeća. Pa čim se osuše ostavljaj sve i peglaj, jer nemreš dijete motat u ono zgužvano i da nije pređeno peglom, zbog alergija i praška za veš i štajaznam čega sve ne. Ovo je fantazija; staviš Pampers, dijete suho, kad ga trebaš presvuć skineš pelenu i bubneš je u smeće. Nit iskuhavanja na devedesetpet, nit sušenja, nit peglanja. O trošenju praška za veš neću ni pričat.
Il recimo higijenski ulošci. Pa kad se samo sjetim korištenja vate il onih uložaka u mrežici dok sam bila cura...pa to je bilo strašno. Dobro je kad si doma, al kad nekud kreneš trebaš ponijet najlonkesu vate il vate u mrežici i molit cijelim putem da situacija ne izmakne kontroli ( zato sam uvijek vukla sa sobom rezervnu robu; jebiga nikad ne znaš, pa nećeš hodat cestom ko da te ubijalo pa ubilo na pola ). Danas kupiš recimo Libres; nit se pozna nit propušta, a u reklami ulije litru vode unutra i ništa se ne dešava, postojaniji je od trovremenskog Tafta, samo na drugoj lokaciji.
Al ovaj izum koji ću sad spomenut...e to je izum par ekselans. Znači, žene koje imaju tu nesreću da - recimo poput mene - nemaju izražen gluteus, pozadinu, kantu ( kako god je zvali ) imaju rješenje problema. Zove se puš ap gaće. Pa to je čudo jedno. Obučeš gaće i eto gluteusa ko kod DžejLo. Piše u opisu - pod odjećom su nevidljive, a njihov vam učinak zasigurno neće biti mrzak; zavodljive latino obline pobrinut će se za vruće poglede i samosvjestan nastup. Nategneš to čudo na sebe i konačno ti se nešta vidi iza leđa, tamo gdje se inače ne vidi. A tek vrući pogledi usljed samosvjesnog nastupa; sve se bojiš da te neko ne zacopra kolko je pogled vruć. Problem bi mogo nastat jedino ako se recimo stražnji puš ap mora skinut, jer kak objasnit da je gluteus zapravo osto u gaćama? Ono, nosiš ga u kutiji il najlonkesi jer je inače prevelik za nosit?

Jedino ne znam jel progovoriš i španjolski kad ih obučeš. Mislim, kad smo već kod latino oblina.
Ima se - meže se.


( photo by lisca, i ja ih ne nosim...da ne bi opet bilo nismo znali :) )

Post je objavljen 19.08.2019. u 18:43 sati.