Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Rasprava o dupetu"Promatram, je li to ništa?"
"Kome se time pomaže?"
"Kome se može pomoći", reče Fabian.
Erich Kästner "Fabian:priča jednog moraliste"

Jučer sam stavio na instagram ovdje već objavljenu fotografiju dvije jako zgodne frankfurtske policajke, sjećam se Pozitivkinog komentara da kod nas baš zgodne i nije vidjela. Na instagramu i twitteru pišem i hashtagove objavljujem na njemačkom jeziku tako da me tamo prate skoro sve berlinske poznanice. Strogo procjenjuju pa rijetko kad dobijem koji lajk.
Tako me jučer obradovalo kad je nakon par lajkova i dva komentara lajkala baš policajke bivša piratica koju jako cijenim Christa. Išao sam se protegnuti i kad sam se vratio, imam što vidjeti, novi lajkovi, ali njenog nema. Šaljem upitnike, što se događa. Smeta joj što sam stavio lajk na jedan po njoj seksistički komentar, a i kao hashtag sam stavio #Po (dupe), što baca drugo svjetlo na fotografiju. Meni riječ dupe kao i npr. filozofu Sloterdijku izaziva uglavnom pozitivne konotacije, a komentar mi je na prvu bio dobra igra riječi: "Po-lizei", s tim da je meni kao vjerojatno i autoru "lizei" (tako napisana riječ ne postoji) bila asocijacija na licej, liceji su ako se dobro sjećam bile Aristotelove filozofske škole, a danas su srednjoškolski internati, u svakom slučaju igra riječi mi je djelovala duhovito, nikako uvredivo.
Zadnjih godina je izuzetno porasla feministička osjetljivost, prekinuta je diskusija, znam da bi mogli slijediti meni nesuvisli argumenti, biste li takve hashtagove stavljali i za policajce muškarce, pa zaboga, njih sigurno ne bih fotkao iz estetskih razloga, meni su one izuzetno simpatične i prvi put mogu tako ustvrditi za nekog iz te neomiljene branše. Hoće li uskoro i muški kompliment ženama oko fizičkog izgleda biti proglašavan seksizmom?
Na kraju za one kojima je eventualno promakla ponavljam spornu fotografiju:p.s.
Pita od sira i prugaste talijanske pite, dobivene kao dar u Frankfurtu bila je izvrsna!

Post je objavljen 13.08.2019. u 11:36 sati.