Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Hrvatska – Korea ( prigodni sastav ) 11:1

Hrvatska – Korea ( prigodni sastav ) 11:1
Prijateljski susret u Gou
Zagreb, petak 9. 8. 2019.



Ima događaja u životu koji se dese neočekivano. Već 56 godina, kao pionir igranja goa u Hrvatskoj, imam osjećaj da o svemu, u vezi goa kod nas, sve znam. Mogu si to samo misliti.
Nazove me Vladimir u petak oko pola jedanaest i pia: 'Idete li danas na meč Hrvatska- Korea u gou?'
'Pojma nemam. Gdje i kada? Jel ti to mene zafrkavaš?', odgovaram mu iznenađeno.
'Da, stvarno je. Danas oko dva u šah klubu u Masarikovoj. Slučajno sam to čuo od Zvonka ujutro kada sam išao na posao. Sreli smo se na pješačkom prelazu.', objašnjava mi on.
Nemam baš više vremena i žurim. Nazivam i dogovaram odlazak na susret. Trebam to vidjeti i nešto o tome staviti na blog.
Prvi puta sam u prostorijama Šahovskog saveza i Šah kluba 'Mladost' na četvrtom katu u Masarikovoj 22. Dolaze naši reprezentativci, organizatori i nekoliko igrača goa kao gledateljstvo. Ja sam tu kao go-bloger.
U toku 'razgovora s nogu' dolazi skupina Koreanki. Čujem da je to reprezentacija. Cjela postava Koreje je ženska. Ne znam što je dogovoreno, ali biti će zanimljivo.
Susret je svečano otvoren od straneVeleposlanstva Koreje.
Pred početak voditelji sastava dogovaraju tehničke detalje susreta. Igrati će se na 6 ploča u 2 kruga. Vrijeme za razmišljanje će biti 30 minuta po igraču ili igračici. Byoyomi je 3x30 sekundi.


Na slikama je najavni plakat susreta i pogled na mjesto igranja. Korejski sastav je 'in face'.

Naš sastav po pločama je: Matej Zakanj 5. dan, Stjepan Meštrović 3. dan, Zoran Mutabžija 2. dan, Mirta Medak 2. dan, Robert Medak 3. kyu i Stjepan Medak 6. kyu. Njihov sastav nisam doznao, ali sam nešto čuo, da su tu negdje približne snage.
Krenulo je. Ne mogu procjeniti pozicije zbog slaboga vida, ali vidim maglovite siluete, njihove pokrete i držanje tjela, a to mnogo govori. Izgledalo mi je dobro za naše.
Prvi je partiju završio mali Stjepan. Kada se udaljio od stola, pitam ga: 'Kako je biloo?', a on kratko: 'Dobio sam.' Na to sam ga još upitao koje je ona snage, na što on, da je ona 7. kyu. 'O, da, pa to si trebao dobiti.', ja kratko.
Robert i njegova protivnica prebrojavaju. Robert tijesno gubi i stanje je 1:1.
Zoran u njemu tipičnoj borbi pobjeđuje.
Slijedi Matejeva atraktivna pobjeda.
Veliki Stjepan igra do brojanja i dobiva za 4,5 poena razlike. Prvi krug je već naš, ali pobjedi u njemu i Mirta dodaje pobjedom svoj prilog.
Dobivamo prvi krug neočekivano sa uvjerljivih 5:1!


Na lijevoj slici su prve tri ploče, a u sredini ostale tri. Desno je Stjepan u svom reprezentativnom debiju.

Nakon male pauze i okrijepe nastavlja se drugim krugom.
Naša postava je po pločama ista. Na korejskoj su strani manja premještanja po pločama, ali im je sastav isti.
I opet mali Stjepan prvi završava i to ponovo pobjedom. Bravo Stjepane! Lijepo je imati u reprezentaciji osamgodišnjaka koji pobjeđuje. Poslije njegove pobjede više ne možemo izgubiti meč.
Robert ovaj puta nije izgubio. Tom je pobjedom osigurao ekipnu pobjedu, jer vodimo sa 7:1, a igra se sveukupno 12 partija.
I desilo se, da su i ostali naši dobili parije, te smo pobjedom u drugom krugu sa čistih 6:0, postavili konačan rezultat od 11:1.
Pobjeda je sama po sebi iznenađenje, ali ovako uvjerljiva!!!


Skupna slika obje reprezentacije.

Simpatične Koreanke odlaze sa smješkom. Vjerojatno ni one nisu ovo očekivale.

bl. Muradenu

Post je objavljen 12.08.2019. u 14:21 sati.