Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Mladi blog uspješnici



Danas baš nešto nisam imao o čemu pisati, kad vidjeh temu influenceri na naslovnici i jedan komentar, kao ima ih i kod nas ali ne zarađuju. To baš i nije točno, znam neke, doduše sad više ne na blogu.hr. Nas nekolicina je prije par godina i unovčila par čekova preko oglasa, ne znam jel to više ide, jer smo gotovo istovremeno došli na crnu listu zbog navodnih manipulacija.
U Berlinu jednu od najbrže napredujućih firmi vodi bivši bloger, koji se doduše bavio igricama i informatikom. Bio je u ekipi mladih koji su sudjelovali u strelovitom usponu flixbusa, no počela su međusobna prepucavanja i napustio ih je. Jednog dana je pročitao da navodno 23 posto svih kamiona po autocestama vozi prazna i eto, napravio je aplikaciju koja povezuje firme i prevoznike s udaljenih relacija, patentirao, i eto, čitao sam da će to revolucionizirati taj vid trgovine.
Pratio sam dugo berlinsku blogericu Mary Scherpe, imala je najčitaniji modni blog, postali smo i frendovi na fejsu, od reklama je počela ostvarivati velike dobiti, zaposlila nekoliko ljudi da pišu za nju i negdje je očito puklo, sad koliko vidim opet piše samo ona sama, isključivo na engleskom, a u čistki na njenoj fejs listi stradao sam i ja.
Rekoh već da poznajem mladog influencera utjecajnog na instagramu i you tube. Pomama je za reklamiranjem na njegovom instagram story, znam da bi mnogi bili spremni i platiti samo da upadnu na listu favorita, znači išlo bi to. Odgovorni na fejsu sad malo mladima otežavaju posao, navodno sve uspješnije onemogućavaju botove, koji su multiplicirali lajkove, koja smiješna civilizacija.
Ajmo malo o pravim vrijednostima, punjena paprika je bila uobičajeno odlična, nepogrešivo s psom pogađam nacionalnosti posjetiteljki supermarketa dok čekamo drugaricu i tako to, na drugoj i trećoj fotki jedna je "strana", a jedna "naša", najavljuju neko nevrijeme za srijedu pa se možda odemo napokon i okupati u moru, šokiralo me kad sam primjetio da mi idući tjedan ističe godišnji.

Post je objavljen 12.08.2019. u 14:08 sati.