Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Opušteno politiziranje



Šefica riječkog ogranka pokreta se vratila nakon privremenog rada u Londonu, koji je dosta potrajao i pozvala nas koji se još vodimo kao članovi na razmjenu ideja. Naravno vrijeme je godišnjih odmora tako da smo se na kraju našli samo nas troje, koji uostalom i uređujemo fejs stranicu i gospodin Jin, počasni savjetnik. Dogovorili smo teme kojima ćemo se baviti na sastanku u rujnu te tekst koji bi trebao stajati na stranici. Mene naime smeta da su činjenicu da je pokret demokratski počeli zlorabiti na društvenim mrežama domaći fašisti pa će na stranici stajati:
"Riječki ogranak DIEM25 smatra se pokretom koji u dijalog stupa sa sugovornicima neovisno o godinama, spolu, porijeklu, i društvenom položaju, te otvorenim za sve inicijative i zamisli.
Međutim, oštro osuđujemo rasizam, seksizam, homofobiju, transfobiju i druge oblike diskriminacije te s tim povezano strukturalno i tjelesno nasilje. Onaj kome je cilj razoriti zajednički život i zalaže se za društvo čije vrijednosti počivaju na šovinizmu, nacionalizmu itd radi protiv moralnih temelja Riječkog ogranka DIEM25. Riječki ogranak DIEM25 stoga proglašava zastupanje rasizma i toleriranje historijskog i aktualnog fašističkog nasilja nespojivim s djelovanjem na našoj FB stranici."
Poslije je neveganski dio prisutnih naravno završio na ćevapima, a veganski na poslovnom skype razgovoru.

Post je objavljen 11.08.2019. u 11:37 sati.