Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTAR ČORIĆ DAO LAŽNO OBEĆANJE



NESNOSAN SMRAD ŠIRI SE IZ MARIŠĆINE

Mještani sela Marčelja koje je u blizini Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina u Istri uputili su pismo premijeru RH Andreju Palenkoviću i ministru zaštite okoliša i energetike dr. Tomislavu Čoriću u kome Dubravla Sinčić kaže „I ja sam na godišnjem odmoru, a jučerašnju večer provela sam ispred Centra za gospodarenje otpadom. Zašto? Jer nas je gušio nesnosan smrad, disati se nije dalo. Za Marinšćinu je Ministarstvo zaštite okoliša izdalo novu okolišnu dozvolu za rad. Za što? Za smrad za kriminal , ovo nije ništa drugo,“ navode u pismu mještani.
Podsjećaju da je ministar zaštite okoliša još u veljači obećao zatvaranje Marinšćine, dok se smrad ne riješi. Nije se riješio ali Centar radi i dalje.


Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina središnji je dio integralnog sustava gospodarenja otpadom u Primorsko-goranskoj županiji. Uz centar, sustav obuhvaća i postrojenje za mehaničko-biološku obradu nesortiranog komunalnog otpada te je istovarna stanice za Cres, Krk i Rab, Novi Vinodolski i Delnice.


Post je objavljen 11.08.2019. u 07:18 sati.