Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

JOHN LENNON BIO JE UNUK CARICE JOSEPHINE

U 19. stoljeću Paul McCartney bio je kralj Velike Britanije George IV. Što je u 19. stoljeću bio John Lennon? Pretpostavka je bila da je morao isto biti neki visoki aristokrat.
Josephine je bila prva Napoleonova supruga, međutim to nije bio njen prvi brak. Prije njega bila je udata za markiza Alexandre de Beauharnais-a [inkarnacija Tom Riley], koji je bio giljotiniran za vrijeme tzv. Vladavine terora (a ona zatvorena u tamnici Carmes, sve do pet dana nakon njegovog smaknuća). Njeno dvoje djece postat će značajno po tome što se nastavljaju na evropske kraljevske loze.
Kći Hortense de Beauharnais se udala za Louisa Bonaparte-a [inkarnacija Darko Milinović] godine 1802. Sin Eugene de Beauharnais [inkarnacija David Duchovny] borio se kao Napoleonov zapovjednik na raznim bojištima Evrope, da bi se skrasio konačno u Bavarskoj i nakon poraza prekinuo odnose sa dinastijom Bonaparte i Francuskom. Postat će otac bavarskog vojvode Maximiliana Leuchtenberga, aristokrata koji je inkarnacija iz 19. stoljeća slavnog Johna Lennona. (Sličnost se može primijetiti na Lennonovim fotkama sa brkovima, negdje iz 1967.g.) Kako vele o njemu enciklopedijski članci, bio je pristala izgleda, dobro obrazovan i zainteresiran za kulturna postignuća.
Image and video hosting by TinyPic
Sa dobrim izgledom i manirama impresionirao je rusku vojvotkinju Mariju Nikolajevnu [inkarnacija Cynthia Powell Lennon]. Ubrzo je bilo jasno da su stvoreni jedno za drugo, te su se 1839. godine vjenčali. Njezin otac, ruski car Nikola I [inkarnacija Vladimir Putin] nije baš bio zadovoljan sa njezinom izborom, pogotovo jer je zet bio rimo-katolik i dolazio iz familije Bonaparte. Protiv vjenčanja bila je i Maximilianova majka, Augusta od Bavarske, zbog straha od rusifikacije posljednjeg muškog izdanka obitelji. Par je bio ostao živjeti u Rusiji, i imali su sedmero djece. Palača u kojoj su živjeli bila je sva ispunjena umjetničkim djelima. (Da vas podsjetim, i John i Cynthia Lennon su pohađali umjetnički koledž.)
I vojvotkinja i Maximilain imali su dakle umjetničke sklonosti. Njega je k tome privlačila i znanost – bio je član ruske Akademije. Pošto se dobro razumio u rudarstvo, car ga je imenovao na čelo vladinog odjela za rudarsku mašinogradnju. Godine 1843. Maximilian je postao predsjednik ruske Akademije umjetnosti.
No, iako su se doimali kao skladan par, njihova je veza bila pukla koncem 40tih godina. Maximilian je bio postao ozlogašeni ženskar, dok je njegova supruga također započela vanbračnu vezu sa drugim muškarcem. Vojvoda Maximilian je bio zaradio tuberkulozu za vrijeme njegovih rudarskih istraživanja na Uralu. Pokušaji liječenja na toplijoj klimi bili su neuspješni, tako da je 1852. preminuo.




Post je objavljen 09.08.2019. u 08:46 sati.