Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Whitecap Dakota First Nation

Whitecap Dakota First Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Dakota. Pleme je potpisnik dva ugovora 'Ugovor 4' i 'Ugovor 6' koji im jamče rezervat 94 Whitecap, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 372.

Zastava ovog plemena je koso podijeljena na crveno-bijelo-plavo polje gdje je u središtu bijelog polja okrugli plemenski pečat. Na crvenom i plavom polju nalaze se po dvije bijele zvijezde s pet krakova.

Plemenski pečat je sastavljen od vanjskog prstena kojeg tvore naizmjenično postavljeni bijeli i crni trokuti, a za njih je s desne i lijeve strane postavljeno po dva obredna pera.

Ispuna je plave boje gdje su na grboslovno desnoj strani zastave UK (gore) i SAD (dolje), lijevo je velika bijela perjanica (WA PA HA SKA – bijela kapa, ime poglavice koji je potpisao Ugovor. Ispod perjanice je obredna lula mira.

U žutom polju koje okružuje gornji dio prstena pečata crnim slovima piše 'Whitecap Dakota First Nation', a u donjem dijelu WA PA HA SKA #94.
Post je objavljen 09.08.2019. u 08:39 sati.