Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

POTOMSTVO I LJUBAVNICE VOJVODE FILIPA OD ORLEANSA


Vojvoda Philippe d'Orleans imao je ukupno šestoro djece, troje sa prvom, i troje sa drugom suprugom. Od njih šest, dvoje (točnije dva sina) je umrlo u ranom djetinjstvu. I što se tiče potomstva, postoje neke frapantne podudarnosti, isto kao kod dviju supruga, kao što sam već bio naveo u postu „Prethodna inkarnacija Marije Terezije“.
S prvom suprugom Henriette of England imao je dvije kćeri, Marie Louise d'Orleans (1662-1689) [inkarnacija Angelina Jolie] i Anne Marie d'Orleans (1669-1728) [inkarnacija Sandra Antolić]. Prva je bila također kći u prethodnoj inkarnaciji vojvode, dok je druga u narednoj inkarnaciji postala njegova unuka.
S drugom suprugom Elizabeth Charlotte imao je sina i kćerku, Philippe II d'Orleans (1674-1723) [inkarnacija Robert Stack] i Elisabeth Charlotte d'Orleans (1676-1744) [inkarnacija Amy Davidson]. Sin će postati u narednoj inkarnaciji unuk, a kći – nevjerojatno – njegova majka u njegovoj narednoj inkarnaciji, tj. majka cara Franje I. Vojvoda Philippe I umro je 1701. godine; Sveti rimski car Franjo I rođen je kao vojvoda od Lorraine 1708. godine. Vojvodina kći Elizabeth Charlotte bila se udala 1698. godine za Leopolda, Vojvodu od Lorraine, i Franjo (Francois Etienne) je bio njihovo deveto po redu dijete.
Koliko se može vidjeti iz Wikipedijina članka, vojvoda Philippe I imao je jednu ljubavnicu, imenom Laura Mancini. Njezina je inkarnacija u 20. stoljeću Ann Sheridan/Amanda Bynes. Po mojem mišljenju, u ovoj se inkarnaciji pojavljuje i buduća supruga iz 19. stoljeća, Susan Huntington Dickinson [inkarnacija Mia Kovačić]. Međutim, u ovoj inkarnaciji, ona je kao markiza Louise de la Valliere – ljubavnica kralja Luja XIV, vojvodinog brata. Pretpostavljam (iako naravno ne mogu biti siguran) da je ona u svojoj idućoj inkarnaciji postala ljubavnica cara Franje I (car je važio kao 'serijski preljubnik').
I na kraju, da se osvrnem i na neke navodne muške ljubavnike vojvode Philipe-a I. Velim navodne, iz nekoliko razloga. Citat iz Wikipedije: „Another lover of Philippe at this time was Antoine Coiffier, the Marquis d'Effiat. The latter had entered Philippe's life as captain of the chase and stayed in his household until Philippe's death.” Antoine Coiffier Marquis d'Effiat je umro 1632., a Philippe I rođen je 1640. Prema tome, nisu bili čak ni suvremenici, a kamoli ljubavnici. U Wikipedijinom članku o vojvodi Philippe-u općenito prevladavaju tonovi tabloidnog stila pisanja, a time se ozbiljna povijest ne bi smjela baviti. Po meni, cilj je bio dijela (anti-rojalistički nastrojenih) francuskih povjesničara ocrniti što više kraljevsku dinastiju, posebno njene članove u 17. i 18. stoljeću.




Post je objavljen 08.08.2019. u 08:23 sati.