Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

TKO JE DANAS RUDOLF STEINER?

Godine 1913. cijela je njemačka sekcija Teozofskog društva istupila iz društva, zbog nesuglasica sa sjedištem organizacije u Adyaru. Na čelu nove organizacije bio je mistični filozof imenom Rudolf Steiner.
Osnivač Antropozofskog društva, dakle Rudolf Steiner bio je rodom iz ovih naših krajeva, točnije iz mjesta Donji Kraljevec kod Čakovca. Njegov se otac, kao zaposlenik na austrijskoj željeznici, morao često seliti, tako da se familija u času njegovog rođenja zatekla u malom međimurskom selu. Steiner je studirao prirodne znanosti i filozofiju na Bečkom univerzitetu, napisao čitav niz djela sa pdručja mistične filozofije, da bi onda došao na čelo njemačkih teozofa.
Poslije raskinuća sveza sa Teozofskim društvom, bioje utemeljio jednu vrstu kulturalnog centra nazvanog Goetheanum. Ovaj kulturalni centar bavio se velikim rasponom aktivnosti, u raznim područjima - matematika, medicina, biodinamička agrikultura, škola slikanja, govorničke vještine, kazališne umjetnosti i euritmike.
Tko bi mogao biti inkarnacija ovog neobičnog, nesvakidašnjeg lika? Je li netko od lica koje gledamo takorekuć svakodnevno na TV imalo nalikuje Steineru?
Već dugo pratim TV seriju „Lud, zbunjen, normalan“, uostalom kao i mnogi drugi Hrvati i drugi, sa područja bivše Jugoslavije. Jedan od likova pokazuje zbunjujuću sličnost sa Rudolfom Steinerom. Je li to moguće? Pa da li je Rukfaš doista njegova inkarnacija? Meni se čini da jest. Crte lica – odgovaraju, pa čak i Farukove (inače se zove Senad Bašić) supruge, u usporedbi sa Anne Eunike, Steinerovom suprugom. To je to. A numerologija – i 'Rudolf Steiner' i 'Senad Bašić' – čista desetka.



Post je objavljen 08.08.2019. u 08:22 sati.