Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Slučaj Blanke Vlašić

Danas se svaka budala naziva "novinarom", a zbog čega domaće novnarstvo u zadnje vrijeme pokazuje da je sve drugo samo ne ozbiljno, istraživačko, novinarstvo. Dominira gomila žutila, senzacionalizma, copy/paste neprovjerenih članaka, novinskih patki i sličnih dezinformatorskih i defamatorskih baljezgarija, a koje služe uglavnom za ispunjavanje praznog papira ili prostora na serverima.

Pa je zahvaljujući takvom "novinarstvu", glavna vijest u medijima zadnjih par dana svojevrsno "zgražanje" zbog toga što naša vrlo uspješna sportašica Blanka Vlašić u svome apartmanu kojeg iznajmljuje ne dozvoljava kućne ljubimce, zabave i djecu.

Pa se tako našao jedan "novinar" napisati prilično dogačak omalovažavajući tekst o dotičnoj, hvatajući se uglavnom za to da "kakva je to ona vjernica ako u aprtmanu ne dovoljava djecu" uz još gomilu kojekavih drugih baljezganja...

Blanka zabranila pse i djecu: Tko visoko skače, nisko pada

I dok se odmah našla čitava vojska dežurnih pljuvača, dežurnih moralista, dušebrižnika i ostalih ljudi njima sličnog mentalnog sklopa, koji su se nakon napisa obrušili na dotičnu, malo tko je, ako itko uopće (uključujući i tog "novinara"), uključio mozak prije nego što je počeo tipkati...

Prvo: Totalno je nebitno u čitavoj priči to je li ona vjernica (koje vjere i koliko revna) ili nije... Naime, apartmane iznajmljuju i revni vjernici (od katolika, pa do pastafarijanca) i totalni ateisti.

Drugo: Njen apartman - njena pravila! Kome se nečija kućna pravila ne sviđaju, ima i drugih apartmana u ponudi. Osim toga, zašto bi se nekoga uopće trebalo ticati kakva su nečija kućna pravila, ako ta osoba ne misli unajmiti taj apartman... Osim ako ne traži "štofa" za pljuvanje po nekome i izigravanje "moralne vertikale".

Treće: ... ujedno i najbitnije u čitavoj priči, (što je očito promaknulo, ili je čak namjerno ignorirano, kako od strane tog "novinara" pa do pljuvača... ), postoji masa drugih iznajmljivača koji u svojim objektima koje iznajmljuju jednako tako ne dozvoljavaju malu djecu, kućne ljubimce, zabave, pušenje... itd. Dovoljno je samo malo pretražiti oglase na Bookingu ili Airbnb-u No čini se da je nekome prevelik mentalni napor to provjeriti, ili je možda namjerno ignorirano zbog straha od kognitvne disonance...?

Post je objavljen 04.08.2019. u 23:21 sati.