Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SPORAZUM O STIPENDIRANJU STUDENATA BIOTEHNIČKIH ZNANOSTI


DEFINICIJA KRITERIJA TEK NAKON JESENSKIH UPISA !


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković potpisala je 2. kolovoza u Zagrebu Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema. Tim Sporazumom stipendirat će se redovni i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti studija: agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma koji studiraju na visokim učilištima i to na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološkom fakulteu u Osijeku, Veleučilištu u Slavonskom Brodu i Veleučilištu u Požegi. Sporazum o suradnji potpisan je za četiri iduće akademske godine, a sredstva će biti osigurana u državnom proračunu RH. Sporazumom je predviđena jednokratna bespovratna financijska potpora u iznosu od 10.000 kuna godišnje po studentu.
Ministarstvo poljoprivrede će nakon završenih jesenskih upisa na studijske programe objaviti ograničeni javni poziv Visokim učilištima za studijsku godinu 2019/2020. u kojem će definirati kriterije i uvjete stipendiranja studenata - informacije su iz Ministarstva poljoprivrede.
Suradnja između Ministarstva i Visokih učilišta je u skladu je s ciljevima poljoprivredne politike definiranim Zakonom o poljoprivredi. Obrazovanje i osposobljavanje za potrebe poljoprivrede i ruralnog razvoja doprinosi ostvarivanju održivog razvoja poljoprivrede te njezinoj gospodarskoj, ekološkoj i društvenoj ulozi kao strateškoj grani gospodarstva u RH. Sporazum je dio Projekta Slavonija koji pored investicijskih i infrastrukturnih projekata koji će pridonijeti jačanju konkurentnosti i regionalnom razvoju na području pet slavonskih županija, predviđa i dio stipendiranja studenata Visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti, čiji je nositelj Ministarstvo poljoprivrede.





Post je objavljen 04.08.2019. u 09:06 sati.