Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PODIZANJE SPREMNOSTI HRVATSKE GORSKE SLUŽBE SPAŠAVANJA



BESPOVRATNA SREDSTVA OD OKO 30 MILIJUNA KUNA U TRI GODINE

Dr. Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, generalni direktor Hrvatskih voda mr. Zoran Đuroković i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Granić potpisali su 29. srpnja 2019. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ Jačanje kapaciteta HGSS-a – Sigurna.hr“ u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna koji će se provoditi naredne tri godine.
Na taj će se način podići razina spremnosti HGSS-a posebno stručnih timova koji su specijalizirani za spašavanje u slučajevima potresa i poplava.
Nabavom opreme za ukupno 382 spasioca te održavanjem 16 različitih obuka za ukupno 61 spasioca kao i osiguranjem zajedničke opreme i vozila po stanicama, po dovršetku projekta očekuje se bolja spremnost 52 tima za spašavanje koja djeluju u okviru 22 stanice i 3 komisije HGSS-a.
HGSS trenutačno raspolaže s 13 potražnih timova za spašavanje iz ruševina čovjek + pas, a uz kompletnu zaštitnu i tehničku opremu za postojeće timove, kroz projekt će biti osposobljeno i šest novih potražnih timova. Za 165 spasioca i šest ronioca nabavit će se oprema za divlje vode i poplave a projektom će se opremiti i 144 tragača za potrage na suhom. Preostala oprema uključuje 16 dronova, medicinsku opremu, 16 terenskih vozila, 6 kombija, 7 lakih čamaca, 13 quadova (motori na četiri kotača) te 6 jet-ski vozila za spašavanje.


Post je objavljen 02.08.2019. u 22:38 sati.