Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 50 (jubilarne)

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.

Povratak veslima

Čitam prije nekoliko dana kako je katamaran „Bišovo“, koji plovi na relaciji Zadar – Mali Lošinj – Pula, oko dva sata sa stotinjak putnika plutao pred Silbom. Prema informacijama u medijima uzrok je nevjerojatan – lijevi motor je usisao ribarsku mrežu nakon čega je došlo do pucanja hidraulike.

Kažu u vijestima da ovo nije prvi put, more je sve nečistije, a prošle godine su hidro potisnici koji usisavaju i ispuštaju more da bi se katamaran kretao (on nema propelere), usisali veliku krpu, pa se dogodila slična stvar.


Komentar cinika: Obzirom na evidentnu sve veću zagađenost mora, pa i našeg lijepog plavog Jadrana, preporučujem povratak brodovi na pogon veslima i jedrima pa im neće smetati ribarske mreže, krpe i ine trice i kučine što plove površinom mora.

Ćaća


Jučer je g. Narcic Anemični navratio na Korčulu da, u okviru priprema za nove izbore za hrvatski Sabor, podijeli velika obećanja i koju kunu ondašnjoj građevinskoj mafiji. I onda se tu nađe neki dalmatinski redikul i držeći visoko u ruci komad papira na kojem piše ĆAĆA, pozdravlja na sav glas milog nam Premijera: „Živio Ćaća!“ No, policija se nije dala zavarati, znaju oni da je to kršenje javnog reda i mira i odmah su ga dohvatili i odveli, dok je on vikao: „“Pustite me! Došao sam pozdraviti našeg Ćaću. Živio Ćaća!”

Komentar cinika: cinika: Jadni redikul, ne zna on da je pozdrav „Živio Čaća“ kršenja javnog reda i mira. Da ga je pozdravio starim hrvatskim pozdravom „ZDS“ možda bi Čaća još i otpozdravio nečim sličnim.

Tuk na utuk
na utuk

Nije prošlo ni sat vremena od objave te vijesti na portalima, kad evo, javio se naš, trenutačno treći na rang listi kandidata za Predsjednika RH, Miroslav Škoro, oštro osuđujući, a gdje bi on nego na svom Facebbok profilu, postupak policije riječima: „Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđaoeđao.“
Odgovor Vlade je također uslijedio promptno:
„Čekamo i dalje kandidata koji poziva na doticaj sa stvarnošću i s narodom da se udostoji pojaviti i odgovoriti na pokoje novinarsko pitanje, umjesto da kontinuirano od toga bježi.“

Komentar cinika: e kad bi naši političari jednako tako promptno reagirali na vijest da nam je industrijska proizvodnja u petom mjesecu u odnosu na isti mjesec prošle godine pala za 8,6% gdje bi nam bio kraj.

Pripravnički staž


Naša Vlada na čelu s Ministrom za novac dala je genijalni prijedlog u rangu „Teorije relativnosti“ čuvenog A.E. U javnu raspravu će biti upućen prijedlog da se za mlade do 25 godina obveza poreza na dohodak smanji za 100 posto, a za one od 26 do 30 godina za 50 posto. Temelj za tu mjeru je godina, a ne datum rođenja.

Komentar cinika: Do sada smo školovali stručnjake za rad u inozemstvo, a sad ćemo im omogućiti da, kao početnici, dobiju veću plaću od iskusnih stručnjaka, pa da onda, kad navrše te granične godine, odu s nekoliko godina prakse u inozemstvu. Posljedično, time će porasti njihova vrijednost na stranom tržištu rada. O ravnopravnosti svih pred Zakonom, ovaj puta neću.

Prva riba

19. ovog mjeseca nakon inauguracije nove 'šarže' ministara u Vladi Narcisa Anemičnog, objavih post pod nazivom „Lov može početi“, misleći pri tome na medije koji će krenuti u otkrivanje marifetluka novih ministara.
I nisam morao dugo čekati.
Prošlo je tek desetak dana, a najnoviji broj 'Nacionala' piše o malverzacijama novog ministra Josipa Aladrovića, sina nekadašnjeg požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića. Obzirom da je to tek početak 'lova', a da ne bih pravio konkurenciju tom tjedniku, za sada ću se suzdržati od bilo kakvog komentiranja eventualnih marifetluka.

Komentar cinika: Kao što pisah u postu od 17. ovog mjeseca, vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.


Post je objavljen 30.07.2019. u 13:59 sati.