Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Posao koji crnci rade



Jučer sam iznimno posjetio par naših portala, naime prijatelji koji su u našoj starini u Krku su nas obavijestili da je bilo jako nevrijeme, da su ostali bez struje i da električari ne znaju naći glavni vod u stanu, u Hrvatskoj uvijek te nadrealne situacije. Glavno da je vijest dana Novog lista da je Njemačka u recesiji i da će to imati posljedice i po nas, sve uostalom ima posljedice za nas, to mi iskusniji dobro znamo. Inače u Berlinu se uobičajeno radi na svakom koraku, nikad u ovom kvartu nije bilo po danu tako bučno.
Novo je što su po gradilištima uglavnom crnci, koji obavljaju te valjda najslabije plaćene poslove. Ukrcavaju kamenje u kariole, odvoze ih do kontejnera pedesetak metara dalje, te se vraćaju po novo kamenje. S vremena na vrijeme dođe kamion i odvozi ga, po mojoj procjeni današnji vozač bi mogao biti Indijac. Nijemci ih samo raspoređuju, jutros sam vidio da je izuzetno nadrkani Nijemac odredio da za kariolama umjesto uobičajene dvojice bude samo jedan crnac, drugog su odvezli dalje. Ovaj kao svi crnci, izuzetno cool bez emocija ponavlja radnje, ukrcavanje, lagana vožnja, iskrcavanje, meni se u momentu čini idealnim poslom, samo kad bi se zarađivalo od toga. Pri povratku iz šetnje s Jinom, pas liježe na odmor baš blizu kariole, a igrom slučaja i crnac ima pauzu. Vadi mobitelj i razgovara, prvi put naznaka emocija, prepoznajem s druge strane ženski glas.



Inače i ove godine smo jeli i u najpoznatijem restoranu sa staroberlinskom kuhinjom NantEck u ulici Unter den Linden (Pod lipama) pa bi bilo šteta da se i to ne zabilježili. Mi tamo volimo marende, takozvana Stammtisch jela, no primjetili smo da budući jeftinija, izuzetno brzo nestaju. Znaju i Nijemci kad je puna sezona. Krvavice su im odlične, a ni Jin se nije bunio na drugi dio tanjura koji smo podijelili.

Post je objavljen 30.07.2019. u 10:45 sati.