Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Linije 100 i 200Između Alexanderplatza, centra bivšeg istočnog Berlina, te kolodvora Zoo, nekad najvećeg berlinskog kolodvora, koji je svjetsku slavu stekao uspješnicom "Mi djeca s kolodvora Zoo", prometuju dvije čisto turističke autobusne linije 100 i 200. Svake godine barem jednom za boravka u Berlinu utopimo se i mi u turističku masu i "odradimo" te ture s eventualno usputnim izlascima.
Na prvoj fotki je Desigual na širem području kolodvora Zoo, sve je sad upola cijene, uhvatio sam moment, kad je dama, vjerojatno neka zvijezda, izjurila iz mercedesa, preuzela nešto vjerojatno prije isprobano i naručeno i odjurila dalje, nju nisam uspio ufotkati.
Na drugoj fotki je Alexanderplatz, Neptunov vodoskok i crvena vijećnica, isto uvijek puni turista, sve ove godine ih nisam spominjao na blogu. Na trećoj fotki je brandenburška kapija, simbol pobjede nad Napoleonom, na četvrtoj smo MaTija, Jin i ja, iza nas je drvored kroz koji obično pješice dolazimo do tamo. Na petoj je ulaz u isto jako posjećenu četvrt Nikolaus Viertel, gosti često igraju šah s medvjedom, inače simbolom Berlina. Psi su dobrodošli u većini berlinskih barova, na šestoj Jin pije vodu ispred jednog od njih. Na sedmoj je jučerašnji ručak, izvrsni chili con carne, inače uzgred jučer sam kod Vijetnamaca kupio skoro pola kile svježih ljutih feferona, tražio je 4 eura, oni nemaju nikad istaknute cijene, nakon cjenkanja i rasprave dobio sam za 2,50 eura. Dan smo jučer završili uz piće na našoj terasi s pogledom na isto jedan od simbola Berlina Fernsehturm (televizijski toranj) na Alexanderplatzu.Post je objavljen 26.07.2019. u 09:29 sati.