Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Onion Lake Cree Nation

Onion Lake Cree Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Cree. Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervate 199 Seekaskootch i 120 Makaoo, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 344.

Zastava ovog plemena nije poznata, a za svoju prezentaciju pleme rabi plemenski pečat koji je okrugli pečat gdje u crnom prstenu piše velikim tiskanim žutim slovima ONION LAKE CREE NATION. Ispuna pečata je bijele boje (bez ispune) u čijem središtu se nalazi stilizirani stambeni šator čiji gornji dio zalazi u crni prsten pečata i dijeli ga na pola.

Pored šatora grboslovno desno je obredna lula koja je s ispunom okrenuta prema dolje. Kod ispune lule nalaze se četiri trake zelena, žuta, plava i crvena. S grboslovno lijeve strane šatora nalazi se obredno pero na kojem su vidljive četiri crte crvena, plava, žuta i zelena.

Na šatoru, s lijeve i desne strane od ulaza četiri su valovite crte i to grboslovno desno zelena i plava i grboslovno lijevo žuta i crvena.




Post je objavljen 26.07.2019. u 08:20 sati.