Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 49

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.

Evo, nakon poduljeg vremena, da se ponovo vratim malo Probranicama.

Spalionice otpada

Spalionica smeća u Beču (Spittelau)


Spalionica smeća u Zagrebu (Jakuševec)
Cinik u meni se pita: koja od ovih dviju spalionica više i jače zagađuje okoliš?

Tko je veći boss?

Čitam informacije na N1: Sud blokirao Trumpovu administraciju u provođenju mjera protiv imigranata.

A prije nekoliko dana masmediji su obavijestili svekoliki hrvatski puk da je vukovarski gradonačelnik, izvjesni Ivan Peneva (uz podršku vrle nam Predsjednice KGK), otklonio odluku Ustavnog suda RH da se u Vukovaru postave na javnim ustanovama ploče ispisane ćirilicom.

Cinik u meni se pita: tko je veći boss, Predsjednik najveće svjetske sile ili gradonačelnik jednog, po veličini, srednjeg grada u Hrvatskoj?

Licemjerje
Nakon pogibije skupnika Josipa Briškog koji poslan u daleki Afganistan da tamo brani hrvatski suverenitet i hrvatske granice, odjednom su svi redom, od najmanjeg čovjeka koji do sada nije ni znao da je on u sastavu tzv 'mirovnih snaga' u Afganistanu (a možda da uopće nešto takvo postoji), do onih koji su ga tamo poslali kao sluge američkog NATO-a, 'čuvara' svjetskog mira i provoditelja demokracije ala 'Pax Americana', počeli liti krokodilske suze nad njegovom sudbinom.
Cinik u meni se pita: Zar ste, gospodo na vlasti (i oni iz oporbe), toliko glupi ili naivni da niste mogli znati/pretpostaviti, šaljući naše vojnike (NATO-vo topovsko meso) na ratišta izvan Hrvatske kako je vrlo vjerojatno da će kad-tad netko od njih poginuti.


Post je objavljen 25.07.2019. u 11:09 sati.