Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - One Arrow First Nation

One Arrow First Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Cree. Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervat 95 One Arrow, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 373.

Zastava ovog plemena nije poznata, a za svoju prezentaciju pleme rabi plemenski pečat koji je okrugli narančasti prsten čija je ispuna razdijeljena i raskoljena na dva dijela tako da se u prstenu nalazi četiri polja bijelo-crveno-zeleno žuto.

Preko sredine prelazi crna strijela koja je okrenuta vrhom u grboslovno lijevu stranu. Sa strijele vise dva obredna crno-bijela pera, a još dva su pričvršćena na dnu prstena u zelenom i žutom polju.

Iza strijele piše velikim crnim tiskanim slovima ONE ARROW tako da slova podjednako zadiru u sva četiri polja ispune prstena. U gornjem dijelu prstena između dva crvena kružića piše crnim tiskanim slovima FIRST NATION, a još se jedan crveni kružić točno na polovici donjeg dijela prstena te još dva bijela kružića lijevo i desno.




Post je objavljen 25.07.2019. u 09:31 sati.