Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmraclin

Marketing

Ivan Galeković 14.06.1995.-20.07.2019.


Foto:Josip Škof

IVAN GALEKOVIĆ – GALE

Poštovana obitelji, dragi prijatelji, sestre i braćo vatrogasci.

Okupili smo se danas ovdje, da bi sabrani, i u miru, odali posljednju počast
našem članu, Ivanu Galekoviću, odmilja zvanom Gale.

Ivan je rođen 14. lipnja 1995. godine, od majke Renate i oca Slavena. Članom našeg društva postaje 2002.godine.Kao natjecatelj mlađih dobnih skupina osvajao je brojne medalje, što ga je činilo izuzetno ponosnim i dodatno budilo želju, da jednoga dana postane profesionalni vatrogasac.2015.godine polaže ispit i postaje vatrogasni časnik, a iste godine prima spomenicu za 10 godina rada. 2017.godine postaje operativni član našeg društva. Od tada se odazivao na svaku akciju koju je drušvo provodilo, bez obzira da li se radilo o operativi, ili o nekom jednostavnijem zadatku. Njegovo zalaganje prepoznato je od uprave našeg društva, koje mu 2018.godine , u kojoj naše društvo slavi jubilarnu 130.godišnjicu osnutka, kao znak zahvalnosti uručuje posebno priznanje kao jednom od najvrijednijih članova .

Kruna Ivanove vatrogasne karijere bila je zaposlenje i djelovanje u javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Velike Gorice, što mu je bio dječački san.
Već od malih nogu Ivan je trčkarao oko vatrogasnog doma, i već tada je znao što u životu želi biti. Kako je Ivan odrastao, sve je više slušao unutarnji glas koji je sve glasnije punio njegovo srce. Taj glas je bio – Vatru gasi, brata spasi. Ivan je u tom duhu živio, i u tom je duhu umro. Ivanovo srce nije izdržalo iscrpljujuće napore koje je pokretao njegov junački i plemeniti duh. Davati se do nemogućih granica može samo duša junaka, neustrašivog čovjeka - istinskog heroja. A TO JE BIO NAŠ IVAN.

Ivan, kao i njegova sestra Klara su od malih nogu upijali vrijednosti svojih roditelja. Ivan je pronašao uzor u ocu – profesionalnom vatrogascu, Klara u majci – medicinskoj sestri. Obje profesije moraju imati onu crtu ljubavi prema bližnjima i potrebitima, što obitelj Galeković ima u najvećoj mogućoj mjeri.
Ivan je bio jedan od mladića koji su u svakom društvu bili dobrodošli. Obožavao je nogomet. Igrao ga je od malih nogu u NK Mraclin, prošao je sve selekcije kluba, sa 17 godina prvi puta igra za seniorsku momčad. Bio je sjajan igrač, fine tehnike, lucidnog poteza, bio je sve ono što su naši navijači željeli. Upisom u vatrogasnu školu prestaje s aktivnim igranjem, te od tada uživa u igranju malog nogometa sa svojim prijateljima, a ono po čemu ćemo ga pamtiti je igra s lakoćom i s osmjehom na licu.

Nježan, drag, nenametljiv, a toliko poseban. Svojim osmjehom je grijao srca svih prisutnih u njegovom okruženju. Istinski anđeo.
Sada dok se opraštamo od tebe, molimo Boga da te primi u svoje sveto krilo, a nema neka udjeli utjehu.
Dragi naš Ivane, u ime svih članica i članova DVD-a Mraclin, NK Mraclin, svih mještana našeg Mraclina, iskreno ti hvala na svemu dobromu što si tijekom svog rada u našem mjestu napravio.
Iskrena kršćanska sućut roditeljima,sestri,djevojci i rodbini, od svih mještana Mraclina, kao i u moje osobno ime.

Tekst napisao:Nikola Cvetnić,NO DVD Mraclin
Oproštajni govor čitao:Božidar Galeković,tajnik DVD Mraclin,23.07.2019.godine

Post je objavljen 25.07.2019. u 08:55 sati.