Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inspirationsart

Marketing

VREDNOVANJA DOKUMENATA

Dokumenti vrednovanja i diplome

Možda se ne dogodi svakome, ali svatko je sigurno imao tu "sreću" susresti se sa birokracijom na određeni način gdje neke stvari nisu bile logične.
Npr. nakon prvog završenog fakulteta čija je diploma kad se kopira bila gotovo takva da ju je svatko mogao kopirati, jer na sebi nije imala onako jasno vidljilvi pečat već utisnuti, pa se čovjek upita je li to doista prava diploma ili se netko igrao po njoj , susretala sam se s još nelogičnosti.
Nakon fakulteta išla sam upisati učilište i program za kreativnog slikara. Po završetku programa koji je trajao dvije godine u izdanom papiru pisalo je da sam na taj program išla nakon srednje škole???.a ne fakulteta. Pitala sam zašto je to tako oni odgovoriše da je to tako po zakonu i pravilima. Ok, valjda jeste tako, nisam dalje istraživala. Nedavno sam vidjela kod jedne kolegice na fb da joj piše da je nakon fakulteta išla. Valjda se zakon i njihova politika promijenila. Super.
Meni najteža i najusporenija popravka je moja druga diploma magisterija.
Kad sam magistrirala na promociji sam vidjela da su mi upisali krivo godište. Pa sam čekala na popravak. Onda sam dobila drugu i otišla kod prevoditelja, javnog bilježnika i platila da bi opet skužili da nešto nije u redu. Čovjek mi kaže da diploma nije potpisana. Uvjeravam bilježnika da smo mi imali indeks preko internet računa i da možda se i nije trebalo potpisati. Zovem dekana, ne javlja se. Ja ipak ovjeravam jer uz posao ne stignem samo tako lutati od jednog do drugog. Dekan se javlja i kaže da doista ako nije potpisana ne vrijedi. Šalje ponovo treću I treća sreća....trebalo je neko vrijeme da mi diploma dođe onakva kakva je trebala do Agencije. Nije bilo jednostavno jer prevoditelji nisu u mom gradu pa je trebalo potegnuti ne puno, ali godišnji mi je odlazio za sređivanje papira.
Bilo bi super kad bi se doista razmislilo na koji način zaštiti diplome od kopiranja, poput one prve da dobiju na nekoj ozbiljnosti, ali i pripaziti na unos podataka. Badava ako ste završili nešto, a niste reagirali na vrijeme za popravak.
Pripazite na DOKUMENTE , nemojte da vas ponese vaš uspijeh!


Post je objavljen 24.07.2019. u 04:55 sati.